Gopo-díjra jelölték Felméri Cecília filmjét és Hatházi Andrást

Felméri Cecília filmje, a Mátyás, Mátyás a legjobb rövidfilm kategóriában, Hatházi András pedig a Morgen című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplő kategóriában esélyes a Gopo-díjra. A legrangosabb romániai filmes kitüntetéseket március 28-án adják át – tudatta a Filmtett. A jelöltek listáját itt tudod elolvasni.

matyasmatyas_500
Mátyás, Mátyás


A MAPSZ a Filmes Produceri Szövetségek Nemzetközi Szervezetének tagja lett

A FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) közgyülése 2011. február 12-én Berlinben elfogadta a Magyar Audiovizuális Producerek Szövetségének tagsági kérelmét, így a FIAPF 78 éves története során először képviselik majd magukat a magyar producerek a májusban tartandó Cannes-i közgyűlésen. Luis Alberto Scalella, a FIAPF elnöke a döntés kihirdetésekor elmondta: “Tarr Béla új alkotása az idei Berlinale versenyében vagy a ‚Szelíd Teremtés – a Frankestein terv‘ című Mundruczó Kornél film tavaly Cannesban, bizonyítják a magyar film erejét. A FIAPF örömmel fogadta a magyar producerek tagsági kérelmét.”

fankenstein_500
Szelíd Teremtés


Rajongói anyagokat várnak az Üvegtigris 3 DVD extráiba

A Katapult Film gondozásában három változatban jelenik meg április 1-jén Rudolf Péter vígjátéka, az Üvegtigris 3. Az egy lemezes, néhány extrát tartalmazó DVD, és a Blu Ray-verzió mellett, két lemezes, limitált példányszámban kiadásra kerülő Rajongói Változat is a polcokra kerül majd. A kiadó szeretné bevonni a rajongókat is: ezért várják a három rész bármelyikével kapcsolatos rajongói anyagokat. A legérdekesebb, legviccesebb Üvegtigrises képeket, felvételeket a cutpro.myftp.org (port: 31100, ahol nincs port mező, ott cutpro.myftp.org:31100, felhasználónév: uvegtigris jelszó: uvegtigris ftp) címre várják! A legjobb anyagok felkerülnek a Rajongói Változat extrái közé.


Nézd meg forgatási riportunkat!