Kapcsolódó anyagok

A gyerekek dramatikus, mozgásos és vizuális művészeti játékokon, izgalmas és értékes kisfilmeken keresztül ismerkedhetnek meg a sztárság ellentmondásos fogalmával, rácsodálkozhatnak a régi és új szépségideálokra, s mindezen keresztül játékosan tanulhatnak a világról és önmagukról. Vidám hangulat, sok mozgás, befogadó közösség és határtalan moziszeretet várja őket - áll a Filmarchívum felhívásában. A program és a jelentkezéssel kapcsolatos információk az alábbiakban olvashatóak:

Program:

Reggelente az adott nap témájára hangoló játékokkal várják a gyerekeket, ehhez 8.00 és 9.00 óra között bármikor lehet csatlakozni.

Délelőttönként a magyar filmtörténet remekeiből vetítenek kedvcsináló részleteket, melyeket játékosan feldolgoznak.

Déltől: ebéd és szabadidő

Délutánonként a Filmarchívum inspiratív terein keresztül ismerkednek a filmezéssel: plakátvadászat, kutatás a pozitív raktárban, filmszalagra rajzolás és vetítőgépek kipróbálása követi. Kétszer teljes filmet is vetítenek. Az egyik délután zenés árnyjáték és arcfestés is várja a résztvevőket.

Négy órakor 30 perces napzáró játék fejezi be a délutánt.

Csütörtök délelőtt séta a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba, ahol a táborozók korszerű eszközparkban színes magazinoldalt, valamint greenbox technikával videós jelenetet készítenek saját ötleteikből.

Pénteken meghívják a szülőket és nagyszülőket a 16.30-19.00-ig tartó búcsúdélutánra, amikor megnézhetik, mit készítettek a gyerekek a hét alatt, és betekintést nyerhetnek a Filmarchívum egyes, csak kutatók számára nyitott helyszíneire.

A fehér kesztyű – A Filmarchívum plakátjain látható fehér kesztyűt életre kel a tábor idejére. A gyerekek megtapasztalhatják, hogy milyen csodálatos dolgokra képes a kéz és milyen jól megőrizhetők értékeink, ha kesztyűs kézzel bánunk velük.

A táborban készített alkotások, a hét során viselt archivátorkesztyű és az árnyjáték-arcfestés programról szóló fotósorozat (digitális formában) hazavihető emlékbe.

Korosztály: 11-13 év

Részvételi díj: 25 000 Ft / fő, amely tartalmazza a programok és a napi háromszori étkezés (tízórai, meleg ebéd, uzsonna) árát. A befizetés határideje 2018. június 22.

A tábor időpontja: 2018. július 9-13. (hétfőtől péntekig). A program minden nap 9.00 – 16.30 között tart, kivéve a pénteket, amikor 19.00 óráig.

A tábor helyszíne: A Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum vetítője, kertje és izgalmas terei, egy nap kirándulás a Bűvösvölgybe.
Cím: 1021 Budapest, Budakeszi út 51/E Megközelítés

A táborba minimum 10, maximum 20 fő jelentkezését tudják fogadni.

További információ és jelentkezés: Majoros Adrienn majoros.adrienn@filmarchiv.hu

Elfogadott jelentkezés esetén  a Filmarchívum válasz e-mailben küldi ki a jelentkezési lapot.

Részvételi feltételek(pdf) Letöltés

Koncepció és foglalkozásvezetők: Vizuális Világ Alapítvány

Forrás: Filmarchívum