A Tiszta szívvel egy pörgős, izgalommal teli gengsztertörténetet mesél el, amibe rendhagyó módon néhány kerekesszékes srác és egy deréktól lefelé lebénult, korábbi nehézfiú is belekeveredik. A film ritmusát erősen meghatározza a zenei anyag, amely összesen huszonegy, kísérő- és betétdalból áll. Ebből végül nyolc munka került fel a lemezre, amely ide kattintva is meghallgatható.

A szerzőre jellemző elektronikánál valamelyest dallamosabb etapokat tartalmazó válogatást Till Attila sem győzte dicsérni a film sajtóbemutatója utáni beszélgetésen, ahol kiemelte, hogy Kalotás ötletei mennyire szerencsésen találkoztak az ő elvárásaival. A betétdalokban énekesként hallhatjuk Berger Dalmát a Volkova Sistersből, mellette közreműködik a Jazzékiel és a Grand Mexican Warlock billentyűse, Hegyi Áron, illetve a szintén egykori Realistic Crew-ban zongorázó Hegyi Dávid (aki zeneszerzőként is besegített egy keveset).

Kalotás Csaba többek között olyan produkciókhoz írt már zenét, mint a korábbi Filmszemle-fődíjas Fekete kefe, a Császi Ádám rendezte Viharsarok, a Társas játék című tévéfilm-sorozat, a tavalyi év egyik legjobb hazai dokumentumfilmjeként számon tartott Drifter, vagy Tóth Luca animációs kisfilmje, az idei Cannes-i Filmfesztiválra is meghívott Superbia.