Az Európai Filmakadémia hivatalos honlapján Christophe Gans A Szépség és a Szörnyeteg című filmjére, Pawel Pawlikowski Ida című alkotására, Lars von Trier A nimfomániás című mozgóképére, Stephen Frears Philomena - Határtalan szeretet című filmjére, Felix Herngren A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című alkotására, valamint Jean-Pierre és Luc Dardenne alkotópáros mozijára, a Két nap, egy éjszakára szavazhat a közönség - olvasható a tájékoztatóban.

Mint írják, az Európai Filmakadémia People's Choice Award elnevezésű közönségszavazása minden évben lehetőséget kínál Európa-szerte a filmrajongóknak, hogy kiválasszák kedvenc filmjüket. A közönségszavazás eredményét december 13-án, az Európai Filmdíj-átadó ünnepségen hirdetik ki Rigában.     

A közönségdíjat korábban olyan alkotások nyerték el, mint Pedro Almodóvar Volver című filmje, Roberto Benigni Az élet szép című alkotása, Jean-Pierre Jeunet Amélie csodálatos élete című játékfilmje, valamint Danny Boyle Gettómilliomos című mozija. Tavaly Ruben Alves Szerelem, örökség, portugál című alkotására érkezett a legtöbb szavazat.

(Forrás: MTI)