A mű olyan kérdésekkel foglalkozik, mint hogy létrejöhet-e szerelem hipnózis által? A szerelem hipnózis? A szerelemben mennyiben maradunk önmagunk, és mennyiben válunk szerelmünkkel azonossá? Sofiya ezekkel a kérdésekkel foglalkozott szakdolgozatában is, ahol szakmai konzulense Dr. Bíró Gyula hipnoterapeuta, vezető NLP oktató volt.

Meszlényi Károly

A Hypnosis főszerepét Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Hátsó lépcső és a készülő A hang) kapta, aki tökéletesen hozza Melinda szerepét. A szinopszisból megtudhatjuk, hogy a nő szakítás után teljes izolációban vívódik saját lelkével, a filmbéli jelen keveredik a múlt vörösre fényelt képeivel. A feszült hangulathoz Sofiya sok szimbólumot használ, az eredmény pedig egy rétegzett mű, melyben a központi kérdés, hogy vajon a Melinda Valér (Meszlényi Károly) iránt szerelmet érzett, vagy hipnózis áldozata?

A David Lynch filmek precízen kidolgozott, szuggesztív, erotikus hangulatát idézi a nézőben, míg az alkotó emlékeit és érzelmeit viszi vászonra. A Gellért Hotelben forgatott képsorokat Tóth Levente (Ernelláék Farkasékkal, Tabula rasa) fényképezte, a helyszínt, kellékeket, a szereplők világának Sofiya a production designere is.

Az elsőfilmes friss diplomás jelenleg pályázatokra készül, forrást keres a teljese rövidfilm leforgatásához. További részletek a filmről a Facebook oldalán találhatóak.