Az idén először meghirdetett Dargay Attila-pályázaton összesen 215 millió forint támogatást ítélt meg a Médiatanács. A kiírásban olyan animációssorozat-bővítési tervekkel jelentkezhettek az alkotók, amelyeknek előző epizódjait a Médiatanács korábban, az animációs célú Macskássy-pályázaton már finanszírozta, és amelyeket már a közönség körében is bizonyítottak. A pályázóknak sorozatukat 13 részesre kell kiegészíteniük úgy, hogy az egyes részek hosszának meg kell egyeznie az utolsóként támogatott rész vagy részek hosszával.

A támogatásnak köszönhetően elkészül:

- a Bartos Erika mesefolyamát feldolgozó Bogyó és Babóca-sorozat 9-13. epizódja M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics rendezésében, amelyek a Youtube-csatornán is nézhetők lesznek.

- a 3D-s, papírkivágásos technikát használó, kutyás történetre épülő Boxi-széria 11-13. része Klingl Béla gondozásában

- a Sajdik Ferenc könyvein alapuló Hát (m)ilyenek a…. humoros állatleírásokból 11 rész a bolháktól kezdve a lovakon át a vastagbőrűekig Szórádi Csaba rendező segítségével.

- Rófusz Ferenc Oscar-díjas művész újabb tíz részben örökíti meg kedves fantázialényeit a Hoppi mesékben

- Gyulai Líviusz folytatja egy múlt századi amerikai regény adaptálását az Egy komisz kölyök naplójában 6 epizódban

- 10 alakalommal életre kelnek a szürreális Városi legendák is Glaser Katalinnak köszönhetően

A nyertes alkotók munkáiközül idei Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon a hatból öt művész alkotásai bekerültek a magyar különprogramba. A 15. alkalommal megrendezett animációs biennálén régiónkból elsőként vehet részt Magyarország díszvendégként.