A film a velencei és torontói premier után hamarosan ismét nemzetközi fesztiválkörútra indul, jövő hét végén öt másik magyar alkotással együtt szerepel a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál programjában. Meghívást kapott a törökországi Antalya Nemzetközi Filmfesztiválra, a Zürichi Filmfesztiválra Svájcba, szerepelni fog Haifa nemzetközi filmfesztiválján, és a rangos Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál programjában, valamint az a dél-koreai Puszan Nemzetközi Filmfesztiválon is.  

Olyan szépen sétálnak benne, hogy már attól szerelmesek akarunk lenni

Biztató előjelek kíséretében került fel a magyar mozik műsorára Horvát Lili második nagyjátékfilmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. Két rangos fesztivál, a velencei és a torontói is beválogatta a programjába. Kimagasló minőségű film született: csodálatos képekbe csomagolva képes átadni a szerelem megfoghatatlan érzését, és olyan könnyű belesüppedni az őszi melankóliát tükröző, titokzatos világába, mint egy puha kanapéba.

A filmet a Rolling Stone magazin a Torontóban látott tíz legjobb film közé sorolta – a lap szerzője egyszerre tartja pszichológiai thrillernek és egy idegösszeomlás szélén álló nő karaktertanulmányának, kiemelve Stork Natasa ezerszínű játékát. A Variety szerint a nagyszerű film finom noir-beütéssel rendelkezik: bizonytalan megérzések, önbecsapások és a szerelmi megszállottság egyesül Maly Róbert operatőr mellbevágó, 35 mm-es nyersanyagra forgatott képein. A The New York Times szerzői csak hét alkotást emeltek ki a Torontói Filmfesztivál idei filmjei közül – őket is magával ragadta a Felkészülés... titokzatos világa.

A Felkészülés.. szeptember 24-e óta látható itthon a Mozinet forgalmazásában, múlt csütörtök óta már majdnem 5000-ren látták a mozikban.