2023-ban ötödik alkalommal hirdette meg Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 9 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója, a Paprika Studios és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország közös szervezésű, nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert.

A verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A Hypewriterre már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várják, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő sorozatötletekkel.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2023-as versenyre is a világ minden tájáról lehet jelentkezni, a nyertes díjazása változatlanul 10.000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése, majd közönség előtti bemutatása a Paprika Studios és az RTL Magyarország felajánlásaként.

Az előző évek díjazottjai:
- A 2018-as Hypewriter nyertes, A hentes című noir krimi első epizódja már elkészült, és többek között Alföldi Róbert, Csuja Imre, Földes Eszter, valamint Hegyi Barbara szereplésével sikerrel mutatkozott be a nagyközönség előtt az RTL Most+-on.
- A 2019-ben első helyezett alkotás, a Golden Age az idei verseny kiírásával egyidőben lép megvalósítási fázisba: Ujj Mészáros Károly rendezésében ráadásul a pilot epizódot átugorva egyből egy teljes évad elkészül a Paprika Studios és az RTL Magyarország
együttműködésében.
- A forgatókönyvíró-pályázat 2021-es nyertese az Angyaltrombiták című ötlet volt, amelynek első epizódját az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet is jegyző, Enyedi Ildikó rendezte. Az Angyaltrombitákat a 2022-es Hypewriter
szakmai közönsége zártkörű vetítésen már láthatta, hamarosan pedig a nagyközönség is megtekintheti az alkotást.
- 2022-ben a Pásztor Zolika felemelkedése és bukása című pályamunka nyerte el a fődíjat. A vidéki, ifjú lottónyertes igaz történetét elmesélő ötlet fejlesztése már elkezdődött, hogy mihamarabb a megvalósítási szakaszba érjen.

A jelentkezés és további információk a Hypewriter oldalán.