Technikatörténeti kuriózumok
Az augusztus végéig látható kiállítás a televíziózás világába kalauzolja el az érdeklődőket. A mintegy száz kiállított tárgy között megtalálhatóak azok a kamerák, amelyekkel az 50-es, 60-as évek műsorainak legjavát készítették, régi és új tv-készülékek, stúdiókellékek (pl. súgógépek), és a Magyar Televízió (MTV) első, Pye-Morris típusú közvetítőkocsija. Az anyag az idén 50. születésnapját ünneplő MTV egyedülálló kor- és értéktörténeti archívumából származik.

A technikatörténeti kuriózumok hatvan archív műsorrészletből álló gyűjteménnyel karöltve adnak pontos képet arról, hogyan válhatott a televízió a 20. század kortárs kultúráját meghatározó eszközzé. Az Intervízió talán legnagyobb erénye az, hogy mindezt szórakoztató és interaktív módon teszi. A bemutatott eszközökhöz és a háttérfilmekhez közvetlenül kapcsolódik az a négy, különböző tv-sziget, ahol a kiállítás animátorai egyedi, az Intervízió számára készített kisfilmek segítségével prezentálják a televíziózás történetét. Bemutatják azokat a pillanatokat, amelyeket a televíziózás tett naggyá (pl. Ember a Holdon), valamint ízelítőt adnak a sorozatok és a szappanoperák világából is.

Az MTV tárgyi anyagán kívül műsoraival is a helyszínről jelentkezik. A nagyszínpadon tizenkét héten át csütörtökönként jelentkezik a Kultúrház élő showműsora, amelyet Erdős Gábor vezet majd. A Dob meg basszus élőben is jelen lesz az Intervízión. Az MTV hiánypótló lexikont tett közzé az interneten www.tvarchivum.hu címen. A folyamatosan bővülő adattárban az érdekességeken kívül az MTV maradandót alkotó munkatársaival is megismerkedhetünk. A VIVA televízió az Intervízión tartja a 7. Comet (könnyűzenei díjkiosztó) sajtótájékoztatóját.  A Hálózat Tv kihelyezett médiaóráival vesz részt. Egy 1931-1943 közötti Világhíradó válogatásból megtudhatjuk, milyen volt a híradó a televízió megjelenése és elterjedése között. Közönségtalálkozók, kvízjátékok, vetítések mellett a látogatók azt is kipróbálhatják, milyen érzés műsort vezetni.

Az első magyar online filmklub
www.filmtortenet.hu/filmklub
A programokat tovább színesíti a Filmtörténet Online-nal és a Nemzeti Audiovizuális Archívummal (NAVA) közös offline filmklub, amelynek során az első magyar online filmklub tématikáját követik. A Kádár-korszak társadalma és filmművészete, az ellentmondásos közelmúlt ismerete nélkül a mai magyar filmes világ sem érthető. A kéthetente tartott vetítések a Nemzeti Audiovizuális Archívum (www.nava.hu) rendszerén keresztül érhetők el a világhálón, a segédanyagok, játékok és az interaktív diskurzus helye a www.filmtortenet.hu/filmklub url. A filmek premierjét Hirsch Tibor esztéta vezetésével kéthetente a Jövő Házában tartják majd.

A online filmklub programja:

1. Megáll az idő
2. Keserű igazság
3. Éjfélkor
4. Szegénylegények
5. Szerelem
6 . Húsz óra
7. A tizedes meg a többiek
8. Angi Vera
9. Veri az ördög a feleségét 

Az Intervízió kedden, szerdán és pénteken 10-18 óra, csütörtökön 10 és 20 óra, hétvégén 10 és 19 óra között várja az érdeklődőket.