A videó Badits Ákos Boglárka című kisfilmjének ajánlójával indul. A rendező, és a forgatókönyvet jegyző Benedek B. Ágota röviden felvázolják a film történetét: Izsókot annak idején csúnyán helybenhagyta a gonosz sárkány, de amikor a szörnyeteg újból visszatér a városba és elrabolja a szépséges Boglárkát, a fiú elindul hogy bosszút álljon a múltbeli sérelmekért, és hogy megmentse a szeretett nőt. Az alkotók kifordították a klasszikus mesék sémáit – az összes ismert karakter feltűnik, de másképp viselkednek, mint ahogy azt elvárnánk tőlük.

(A videót a Magyar Filmakadémia készítette)

Badits Ákos elmondása szerint, azok voltak a kedvenc pillanatai amikor a karakternek öltözött színészek először beléptek a díszletbe, és amikor Trokán Nóra saját magával csókolózott a naplementében. A teljes Filmhetes kisinterjú itt olvasható.

Fignár Anna Akvárium című kisfilmjének két főszereplője Bach Kata és Sztarenki Dóra színésznők. A történet két lány barátságáról, és az emberi önzőségről szól, a rendező elmondása szerint a filmben látható események a valóságban is megtörténtek. 

Meleg férfiak, hideg diktatúrák Takács Mária dokumentumfilmje, amiben négy meleg fiatal azt kutatja, milyen volt melegnek lenni a Kádár-kor puhadiktatúrájában. Megismerkednek hét idősebb férfivel, akiknek a története, a rendező reményei szerint arra buzdít majd minden férfit, hogy minden tettével törekedjen a saját boldogságára, és hogy őszintén éljen. Elmondása szerint jól fogadták a filmet azok is akik ismerősök a magyar meleg közösség világában, és azok is, akiknek teljesen új és ismeretlen ez a közeg.


"A szimbolikus időutazás, sokszor egészen konkrét fordulatot vesz, hiszen a négy fiatal az ikonikus találkahelyekről nem csupán történeteket hallgat, fel is keresik őket, legalábbis azokat, amelyek helyére még nem épült bank, mint ahogyan az a kultikus Egyetem Presszóval történt. A filmet gazdagon átszövik a múlt fennmaradt emlékei: archív betétek, retro fotók és házivideók tanúskodnak egy kevesek által ismert Budapestről"- írtuk a filmről.

A BlackOUT Rádóczy Zsuzsi és Mészáros Bori animációs rövidfilmje, melyben a főhős a szürke és elnyomó hétköznapok elől, kimenekül a civilizációból, és ettől felszabadult és boldog lesz. Az alkotók több animációs technikát kevertek a film készítésekor: az élőképes videó technikát elegyítették a 3D, és a kézzel rajzol animációval.