A recessziós témájú Egek ura összesen hat jelölést kapott; bejutott a legjobb dráma kategóriájába, ezen kívül a főszerepet alakító George Clooney, valamint filmbeli partnerei, Vera Farmiga és Anna Kendrick is esélyes lett a díjra.

A legjobb dráma Arany Glóbuszáért James Cameron Avatar című sci-fije, a Precious című harlemi tinidráma, a The Hurt Locker című iraki háborús film és Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című második világháborús fantáziája is versenyben van.

A legjobb drámai színész díjáért Jeff Bridges (Crazy Heart), Colin Firth (A Single Man), Morgan Freeman (Invictus) és Tobey Maguire (Brothers) vetélkedik Clooney-val.

Mivel a hollywoodi külföldi sajtó külön kategóriában értékeli a drámákat és a vígjátékokat, illetve musicaleket, az öt jelölést kapott Nine nem veszélyezteti a drámai jelöltek esélyeit.

A Federico Fellini 8 és 1/2 című klasszikusa nyomán született Nine a legjobb musical-, illetve vígjáték-jelölésen kívül több színészének is szerencsét hozott: Daniel Day-Lewis, Penélope Cruz és Marion Cotillard is a díjesélyesek közé került.

A kategória további jelöltjei: a 500 Days of Summer című románc, a Másnaposok című legénybúcsús kalamajka és Meryl Streep két vidám produkciója, a Julie and Julia - Két nő egy recept, valamint az Egyszerűen bonyolult.

Streep mindkét filmjéért kapott egy-egy jelölést a legjobb vígjáték, illetve musical színésznő kategóriában. Sanda Bullock is két díjért indul: a The Blind Side című futballdrámáért a legjobb drámai színésznő, a Nász-ajánlat című romantikus komédiáért pedig a legjobb vígjáték, illetve musical színésznő Arany Glóbuszát kaphatja meg.

A Made in Hungária helyett öt másik film lett esélyes a legjobb külföldi film díjára: a Baaria című olasz, a Broken embraces című spanyol, a The maid című chilei, Aprophet című francia, és a The while ribbon című német alkotás.

A díjkiosztás hat nappal előzi meg az Oscar-jelöltekre szavazás lezárását, így a díj elnyerése jó belépő az Oscar előszobájába.

A jelöltek teljes listája ITT olvasható.