A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál első alkalommal rendezi meg a Gyerek-és Ifjúsági Film Pitchfórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film -és sorozatterveik bemutatására, valamint arra, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

A Pitchfórumra élőszereplős, vagy animációs egészestés filmes terveket, illetve élőszereplős vagy animációs sorozat terveket várunk. A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyvterveket a zsűri és a közönség is díjazza!

Jelentkezés feltételei:

  • max. 3 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • Fő karakterek leírása
  • Vizuális koncepció (moodboard) jpg vagy PDF formátumban
  • Írói CV / Ha nincs, motivációs levél word vagy PDF formátumba
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

Határidő: 2020. március 12. éjfél

Forrás: Cinemira

A benyújtás módja

A pályázati anyagot e-mail csatolmányként kérjük elküldeni a gyerekfilmpitch@gmail.com email címre. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pitchfórumon való részvételre a projekt írója pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes. A pályázatokat 2020. március 23-ig bírálják el, az eredményről minden pályázót e-mailben értesítenek. A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezelik.

A pitchfórum menete

A beérkezett pályázatok közül 5 filmtervet és 5 filmsorozat tervet választanak ki. Mindenkinek 5 perce lesz arra, hogy meggyőzze a filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűrit valamint a közönséget a filmtervéről. A legjobb filmterv vagy sorozat ötlet 300,000 forintos díjat nyer. A Pitchfórum díjátadóját az esti nyitó rendezvényen tartjuk!
A rendezvény időpontja, helyszíne:

Időpont: 2020. Április 3. Péntek 13.00 – Millenáris Park – Táncszínház

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Forrás: Cinemira

Adaptáld filmre a legsikeresebb gyerekkönyvek történetét! / Mese a vászonra! író+filmes találkozó

Ismerd meg a legnépszerűbb gyerek -és ifjúsági könyveket, amelyekből könnyen film készülhet! Filmes, animációs rendezők, forgatókönyvírók, producerek és filmes egyetemisták számára szervezzük meg immár második alkalommal a Mese vászonra! író+filmes találkozót a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál szakmai programjaként.

A legnagyobb hazai könyvkiadók ajánlásai alapján kiválasztottak 9 olyan gyerek -és ifjúsági könyvet, amelyek leginkább filmre termettek, és a legnépszerűbbek voltak az olvasottsági listákon az elmúlt években. Az eseményt azzal a céllal hozták létre, hogy a filmesek megismerjék a hazai gyerekirodalmat és azokat filmre adaptálják. A Cinemira egyik kiemelt célja, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban és minél több minőségi gyerekfilm készüljön itthon.

A találkozó alatt az írók és a kiadók 5-5 percben ismertetik ezen könyvek történetét a filmesekkel. Ezt követően egy 45 perces speed dating-et szerveznek, ahol a filmesek az írókkal és kiadókkal közvetlenül beszélhetnek azokról a könyvekről, amik felkeltették az érdeklődésüket. Az eseményre regisztrálóknak kiküldik előre a fellépő írók neveit és könyvük rövid ajánlóját, hogy előre tudjanak foglalni időpontot a speed datingre.

Időpont: 2020. Április 3. Péntek 11.00 – Millenáris Park – Táncszínház.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött