Johnny Depp színészként és rendezőként is visszatérésére készül az Amber Heard és közte folyó, nagy port kavaró per után. Az esküdtszék megállapította, hogy Heard rágalmazta Deppet a Washington Post 2018-as véleménycikkében, amelyben arra utalt, hogy családon belüli erőszak áldozata lett. Az esküdtszék azonban azt is megállapította, hogy Depp az ügyvédjén keresztül rágalmazta Heardet, miközben visszaverte a vádakat.     

2020-ben a Warner Bros. kizárta Deppet a Harry Potter spinoff sorozatából, miután elveszített egy rágalmazási pert egy brit bulvárlap ellen, amely „feleségverőnek” nevezte. A Legendás állatok: Dumbledore titkai Depp helyett végül Madds Mikkelsen dán színésszel forgott le.

A színész utolsó komolyabb szerepét a 2020-as Minamata című filmben kapta, ezek után idén július végén kezdett forgatni egy francia filmrendező, Maïwenn Jeanne du Barry című készülő filmjében, egy királyi ágyasról szóló romantikus, történelmi drámában, melyben az ellentmondásos XV. Lajos királyt alakítja.

Emellett Depp 25 év kihagyás után visszaül a rendezői székbe is: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla hétfőn a The Hollywood Reporter.

Depp egyúttal producerként is közreműködik, Al Pacino és Barry Navidi pedig társproducere lesz. Al Pacino és Navidi korábban már együtt dolgoztak A velencei kalmár (2004), a Wilde Salomé (2011) és a Salomé (2013) című produkciókon. A színész első rendezése A halál ára című film volt, melyben Marlon Brando oldalán színészként is megjelent, a kritika és a közönség várakozásait egyaránt alulmúlta.   

Amedeo Modigliani

Az 1916-ban Párizsban játszódó Modigliani-film Dennis McIntyre színdarabja alapján született, a forgatókönyvet Jerzy és Mary Kromolowski írták. A két nap alatt játszódó, viharos és eseménydús történet a festőművész életének fordulópontját mutatja be, mely végül megszilárdította hírnevét. A The Hollywood Reporter szerint a forgatás 2023 tavaszán kezdődik Európában.     

Depp azt ígérte, hogy olyan „univerzálisan emberi történetet rendez, amellyel minden néző azonosulni tud”.     

 

Forrás: MTI