Időpontok:

2007. június 5-10. (Budapest)
2007. szeptember (On-line)
2007. december 3-9. (Budapest)
Az Európai Unió MEDIA Plus Program, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, és a Katapult Film Kft. támogatásával.


Jelentkezési határidő:  2007. április 15. (postázás dátuma)

Kiknek?

Európai forgatókönyvírók, rendezők, producerek jelentkezését várjuk.
Alkotócsoportok előnyben.

3+1 workshop forduló játékfilm forgatókönyvek műhelymunkaszerű fejlesztésére

A Katapult - Európai Forgatókönyvíró Központ programja 8 hónap leforgása alatt három intenzív workshop fordulóból áll. A független zsűri által kiválasztott 15 filmterv írói, illetve plusz 1 fő (rendező vagy producer) lehetőséget kapnak, hogy kis csoportokban (maximum 5 filmterv/csoport), nemzetközileg elismert, forgatókönyvírással, illetve tanítással foglalkozó szakemberek segítségével fejlesszék saját filmterveiket.
A munka angol-, igény szerint, egy csoportban magyar nyelven folyik.
Az első forduló célja, hogy a kis csoportokban történő műhelymunka során a beküldött tervekből az írók számára kirajzolódjon az igazi filmtörténet. A második forduló on-line történik, melynek keretében a résztvevők konzultálnak az elkészült forgatókönyv első változatáról. A harmadik forduló legfőképpen az újraírás folyamatának nehézségeivel foglalkozik melyeket a workshop során fejlesztenek.

Idén először negyedik fordulóként a résztvevők lehetőséget kapnak elkészült filmterveiket bemutatni ismert nemzetközi producereknek. (Mini -pitching session)

A munka három csoportban folyik. A csoportokban egy-egy tanár vezetésével, műhelymunkaszerűen, mindenki részt vesz az összes forgatókönyvterv átbeszélésében, a problémák megvitatásában, illetve a megoldások keresésében.

A Katapult Film Kft. szervezésében megrendezendő forgatókönyv fejlesztő workshop-sorozat célja egy olyan nemzetközi fórum megteremtése, ahol európai filmes szakemberek találkoznak, s együttes erővel, műhelymunka és vetítéssorozat keretében oktatják, s tanulják mindazt, ami a forgatókönyvírás mesterségéből elsajátítható.

Rendkívül fontos szellemi támogatást jelent számunkra ez, a leendő résztvevőknek pedig kivételes alkalmat biztosít arra, hogy találkozhassanak, illetve dolgozhassanak Menzel úrral, aki részt vesz az egyik workshop fordulón.

Neves tanári kar, nemzetközi oktatási tapasztalattal:

Hana Cielova, forgatókönyvíró, dramaturg, kritikus.
Kirsten Harder, író, forgatókönyvíró.
Giovanni Robbiano, forgatókönyvíró, rendező, producer, a Genovai Egyetem professzora, az MFI Script Workshops oktatója.


Várható eredmények:

1. kidolgozott forgatókönyvek, melyek egy közös európai nyelvet beszélnek, mégis magukban őrizve a nemzetekre jellemző ,,dialektusokat''
2. új filmes koprodukciók alapjainak megteremtése producerek bevonásával
3. az európai filmrendezők - a közös munka nyújtotta élmény hatására - megbizonyosodnak arról, hogy megosztani az írás folyamatát legalább még egy emberrel, a forgatókönyvíróval, az elkészítendő film hasznára válik

A jelentkezéshez szükséges:

- Kitöltött jelentkezési lap, melyet kérünk elektronikusan ÉS postai úton is kitölteni és elküldeni a Katapult Film elérhetőségeire.  A jelentkezési lap letölthető ITT:  http://www.kesc.hu/application_form_en.html
- Treatment (max. 15 oldal)
- Szakmai önéletrajz
 
Kontakt:
Parádi Orsolya / Katapult Film Kft.
Projekt vezető
Tel: +3630 558 6253 / Fax: +361 787 3558
E-mail: office@katapultfilm.hu
Web: www.kesc.hu