A www.kepregeny.info közös kiadói honlapon a Tomster, Kalyber Joe, Hé, Dodó!, Andy Capp, Pszichopark, Isteni Színjáték és Krampusz című sorozatok mellett két újdonság található: egy kis ízelítő a 2. Magyar Képregényfesztivál díszvendégének, a szerb Alexandar Zografnak a munkáiból, valamint az első magyar meleg képregény, a Szívárvány köz, Zorro de Biancótól. A Zograf képek az Előzetes menüpont alatt találhatók meg a honlapon.

Nagydíj a Torony rajzolójának

Az idén 33. alkalommal rendezték meg a franciaorszgái Angouleme-ben Európa legnagyobb és legtekintélyesebb képregényfesztiválját. A legnagyobb elismerésben Lewis Trondheim rajzoló részesült, aki Angouleme város nagydíját kapta meg. Trondheimnek magyarul eddig egy kötete jelent meg a Dragon Rouge kiadónál, az Egy kacsa szíve, a Torony címû sorozatban, amelynek a forgatókönyvét Joann Sfar írta.

Megjelent a Pinkhell

Magyar Képregény Akadémia Művészeti és Kulturális Egyesület (http://mka.wy.hu) negyedévenkénti periodikája a PINKHELL magazin. A lap egyedülálló jellege abban rejlik, hogy Magyarországon először, egy rendszeres-en jelentkező, gyűjteményes antológia keretein belül mutatja be a kortárs alkotók képregényeit, még melegen "tálalja" a legfrissebb alkotásokat - ráadásul mindezt színesben! Az utóbbi másfél évben feléledő hazai képregényes élet, az újabb és újabb kiadók és albumok (a honosítások mellett megjelenő magyar alkotók munkáit bemutató lehetőségek) joggal adnak okot reménykedésre. Ehhez az ébredéshez igyekszik egy újabb bemutatkozási lehetőséget, fórumot kínálni a PINKHELL! A PINKHELL következő, első száma a március 5-én, a Millenárison megrendezett Második Magyar Képregényfesztivál keretein belül kerül bemutatásra, illetve árusításra!

A PINKHELL 36 oldalas, A4-es, színes, negyedévenként megjelenő, kortárs magyar képregényeket közlő folyóirat. A Magyar Képregény Akadémia tagjainak munkái mellett, szívesen várjuk más, tehetséges, fiatal alkotók képregényeit is!

A 0. szám tartalomjegyzéke:

- Gáspár Tamás (író, rajzoló): A torony
- Ycity (író, rajzoló), Geek (színezés): Husssh! (1. rész)
- Kemenes Tamás (író), Zorro de Bianco (rajzoló): Kimaradt jelenetek
- Saban (író, rajzoló): Sárga csíkos kék labda (1. rész)
- Lanczinger Mátyás (író, rajzoló): Egyszer volt, hol nem volt... (1. rész)
- Kiss Gábor (kissgz) (író, rajzoló): Légió
- Fritz Zoltán (író, rajzoló): Az égig érő paszuly
- Fritz Zoltán (író, rajzoló): Torony
- Kemenes Tamás (író), Zorro de Bianco (rajzoló): Alternatív jelenetek
- Péteri Gábor (író), Cserkuti Dávid (rajzoló): Fohász