1912-ben nyitotta meg kapuit az Apolló Mozgószínház - idézte fel a keddi rendezvényen Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere. A mozit a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2004 óta üzemelteti. A filmszínház 2005 óta tagja az Europa Cinemas nemzetközi hálózatnak.

A digitális technológiára való teljes átállásra 2012-ben kapott lehetőséget az Apolló mozi, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kiírta a projektorpályázatot az art mozik számára. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően három ütemben korszerűsítették a vetítési technikát. Az Apolló mozi ma alkalmas bármilyen film levetítésére, moziként szórakoztat, art moziként elgondolkodtat - hangoztatta Komolay Szabolcs.

Felidézte, hogy a mozi első termét Deésy Alfrédról, a mozi kialakítójáról és első igazgatójáról nevezték el, a második terem Soós Imre, a Debrecenhez is sok szállal kötődő színész nevét vette fel, a harmadik, 176 férőhelyes nagyterem pedig Kertész Mihályról, a Casablanca rendezőjéről kapta a nevét.

(Forrás: MTI)