A Bel Ami Georges Duroy története, aki az 1890-es évek Párizsában eszét és vonzerejét használva a csótányos padlásszobáktól a legfényűzőbb szalonokig, egy prostituált karjaiból a jómódú szépasszonyok titkos légyottjaiig emelkedik egy olyan világban, ahol politika és média verseng egymással a tekintélyért, ahol a szex hatalmat jelent és a hírnév hajhászása valóságos rögeszmévé válik.


Nézd meg a forgatásról készült videót! (video: budapestvip)


A becsvágynak, a hatalomnak és a csábításnak ebben az erotikától fűtött történetében Georges Duroy szerepét Robert Pattinson (Alkonyat sorozat, Emlékezz rám) játssza. Uma Thurman (Ponyvaregény, Kill Bill) alakítja Madeleine-t, Kristin Scott Thomas (Nowhere Boy, Oly sokáig szerettelek, Keserű méz) Virginie-t, Christina Ricci (A rém, Jégvihar) Clotilde-ot, Duroy ellenfelének, Rousset-nek szerepében Colm Meaney-t (The Damned United, Méregzsák), Suzanne szerepében Holly Graingert (Scouting Book for Boys), Charleséban pedig Philip Glenistert (Élet a Marson, Felül semmi) láthatjuk.

A forgatókönyvet Maupassant A szépfiú című regénye alapján Rachel Bennette írta, a filmet a Cheek By Jowl angol színházi együttes tevékenységét meghatározó, újító szellemű rendezők, Declan Donnellan és Nick Ormerod rendezik.

A Bel Ami producere Uberto Pasolini (Alul semmi, Machan) executive producere pedig Simon Fuller. A vezető operatőr Stefano Falivene, a díszlettervező F. Kovács Attila (A napfény íze, Találkozás Vénusszal), a jelmezeket Odile Dicks-Mireaux tervezi (Egy lányról, Elszánt diplomata), a haj és smink tervezője Jenny Shircore (Az ifjú Viktória királynő, Elizabeth – Az aranykor), a film vágója pedig Masahiro Hirakubo (A hercegnő, Trainspotting).

belami10
A 19. századi Párizs díszletei
Márciusi hó és konflisok az Andrássy úton - nézz több képet a forgatásról!

A Bel Ami-t a Redwave Films gyártja Simon Fuller XIX nevű új cége, valamint a Protagonist Picture és a RaiCinema közreműködésével.

Kemény Ildikó associate producer irányításával a film magyarországi gyártási munkálatairól a Pioneer Pictures Kft. gondoskodik.

belami_500
Robert Pattinson és Kristin Scott Thomas
Márciusi hó és konflisok az Andrássy úton - nézz több képet a forgatásról!