Csáki és Bierce nyomasztóan fekete-fehér világában nyom nélkül tűnnek el a kutyák. A kóbor állatok végül egy hatalmas olajlepárló üstben végzik, a belőlük készült elixírt pedig korrupt házorvosok írják fel minden betegüknek. Az olajba egy nap titkos és nagyon bizarr összetevő kerül.

My name is Boffer Bings from Umbrella on Vimeo.

A Boffer Bings-hez nem készült storyboard, ám volt helyette egy nagyon kidolgozott forgatókönyv, majd mikor elkészültek a történet kulcskockái, Csáki azok köré építette fel a jelenetsort. Az animációhoz forgatott werkfilmből azt is megtudhatjuk, hogy Csáki Vértes Marcell egyik filmjében találkozott először a krétatechnikával, ami az egyszerűségével fogta meg. Sőt még azt is, hogy pisilő fiúkutyát megrajzolni nagyon nehéz dolog.

 


Így készült a Boffer Bings


Elkészült Csáki Blue Pelikan című új dokumentum-animációs filmjének előzetese is. A szocialista éra végére koncentráló alkotást még idén szeretnék bemutatni az Umbrella stúdióval. A dokumentum-animáció arról mesél, hogyan cselezték ki a rendszert a fiatalok és utaztak Nyugatra a szabadság reményében. A filmben szereplő összes interjú eredeti.

 

Blue Pelikan from Umbrella on Vimeo.

A Blue Pelikan trailere