Ternovszky Béla rendező és Nepp József forgatókönyvíró – aki sajnos tavaly óta már nincs köztünk – minden korosztály számára egyaránt szórakoztató alkotása tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal parodizálja is ezeket a zsánereket.


A Pannonia Filmstúdióban a legnépszerűbb magyar színészek adták a hangjukat ehhez a remekműhöz: Sinkó László, Benedek Miklós, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Mikó István, Kern András és a többi közreműködő számos szállóigévé vált párbeszéddel ajándékozta meg a közönséget. "Jöjjön közelebb, Safranek!" vagy "Mehetünk vissza a balettba ugrálni" - ezek és még sok más mondat alighanem több millió ember agyába égtek bele.

Képkocka a Macskafogó című filmből (fotó: Pannonia)

A hagyományos animációs technikával, 1986-ban készült egészestés rajzfilm a keletkezése óta mit sem veszített frissességéből, népszerűsége mindmáig töretlen, a benne hallható dalok közül pedig több is időtlen slágerré vált. Az ismert történet főhőse egy titkos egérügynök, Grabowsky, akit Pokyóba küldenek, hogy hozza el annak a szerkezetnek a titkos tervét, amely megmenthetné az egércivilizációt a mindenre elszánt gonosz macskák szindikátusától.


Helyszín: Budapest Rooftop Cinema, Corvin Plaza, Futó utca 37., Budapest, 1083
Időpont: szeptember 13.
Kapunyitás: 19:00
Jegyek: Itt

Az esemény Facebook-oldalát itt találod.