Filmhu: Honnan jött az ötlet?

Madarász István: Már van elég sok nagy- és kisjátékfilm forgatókönyvünk, de valahogy sehogy sem akarnak beindulni. Láttam, hogy egy csomó egyperces filmfesztivál van az interneten, és azon gondolkoztam, egyperces filmet kéne csinálni. Egyrészt olcsó, másrészt el lehet küldeni több helyre is. Tehát ilyen szempontból kudarc, hogy két perc lett a film, mert egy akart lenni.Kitaláltam egy öt soros forgatókönyvet. Szeretem az olyan történeteket, ahol megváltozik a világ. Trükkös csattanós történetet szerettem volna, amihez nem kell semmi, csak egy színész és valami kellék. Kiderült, hogy van egy szuper kamera, amit ki lehet próbálni, a Sony F23, és így lett ez a szépen kinéző film, és remek werkfotók is, mert a kamera nagyon jól néz ki.


Filmhu:Akkor barátokkal készült a film?

M. I.: Igen, asszisztensem volt Dyga Zsombor rendező, aki nekem mindig segít és Marosi Gábor volt az operatőr. Ő szerezte a kamerát is, és a kamerakölcsönző céget. Elmondtam nekik, milyen trükköt szeretnék beletenni a filmbe és kihoztak egy nagy kék hátteret. Ez azért volt már veszélyes a végén, mert a Mechwart ligetben forgattunk, és nem volt semmi engedélyünk erre. Volt egy tizenöt fős stáb és egy négyszer négy méteres kék háttér, és mivel szombat délelőtt forgattunk, jöttek az esküvő párok fényképezkedni, de nem tudtak a kék háttér miatt. Végülis beálltak mögé és ott fotózkodtak. Ezeknek az embereknek a segítségével készült el a film.
 

Filmhu:Mennyibe került a forgatás?

M.I.: Amikor kiderült, hogy bevették a filmet a Szemlére, akkor bajba kerültünk, mert nagyon sokba kerül, hogy vetíthető legyen. Akkor Durst György a Mediawavetől felajánlotta, hogy segít. Harmincezer forintból forgattuk a filmet és másfél millióba került az utómunka, hogy vetíthető legyen.