A Pärnu-i seregszemle a Baltikum egyik legrégebbi filmfesztiválja, hisz idén már 30. alkalommal rendezték meg. A Mélyvízben volt az egyedüli magyar film a mezőnyben, és végül a legjobb ifjúsági témájú filmnek járó trófeát ítélte számára a zsűri. A Miklauzic Bence és Salamon András filmrendező osztályában tanuló Fekete Tamás elsőéves vizsgafilmje a Mélyvízben, amely egy 13 éves fiatal úszó és édesanyja életét követi akkor, amikor megtudják, hogy Dominiknak egészségügyi okokból abba kell hagynia az úszást. 

A film alkotói a 6x6-os évfolyam további szakjairól kerültek ki: az operatőr Nyoszoli Ákos, a vágó Rudas Marianna, a dramaturg Kertész Zsanett, a hangmérnök Pongor András, a gyártásvezető Csánki Kata volt. A Mélyvízben 2015-ben a neves lipcsei dokufesztiválon debütált, és a balti siker után ősszel Grúziában folytatja majd fesztiválkörútját, a Tbilisi-i CinéDoc fesztiválon. 

Fekete Tamás, noha nem dokumentumfilm-rendező osztályban végzett, a későbbiekben tervezi folytatni a film hősei életének követését egy hosszabb lélegzetű film keretében is. De addig még most augusztusban BA-diplomafilmjét készíti el.