Muhr Anita jelenleg az SZFE III. éves gyártásszervező szakos hallgatója. Korábban a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgóképkultúra és médiaismeret szakán szerzett BA diplomát. A #SalveRegina megpróbálja megmutatni, hogy az új virtuális világ milyen hatást gyakorol a társadalmunkra, kiváltképp a benne élő fiatalokra. Ők azok, akik egyre inkább szeretnének megfelelni a társaik által megkövetelt mintáknak. Aki ez ellen lázadna, annak törekvéseit kegyetlenül letörik, és ezzel rákényszerítik a beolvadásra.

Nagy Zoltán és Horváth János Antal

November 18-án zárult a Zágrábi Film Fesztivál, mely elsősorban fiatal filmeseknek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A fesztivál ideje alatt zajló My First Script nevű forgatókönyvfejlesztő műhelyben idén is volt magyar résztvevő. A Srdjan Koljevic és Pjer Žalica bosnyák filmrendezók által vezetett workshopon idén Horváth János Antal forgatókönyvíró vett részt, aki Nagy Zoltán rendező társírója az Impromptu c. projektben, és el is nyerték a legjobb filmtervnek járó díjat, amely egy 7 napos filmfejlesztő workshopon való részvétel Londonban, a British Council támogatásával. Az Impromptu alkotói idén nyáron már a wroclawi New Horizons filmfesztiválon is fejlesztették tervüket. A színházban is aktív Horváth jelenleg ötödéves az SZFE-n forgatókönyvíró szakon, míg Nagy Zoltán tavaly végzett Gothár Péter MA-osztályában, diplomafilmje (Enyhén sós) idén egyike volt a Magyar Filmhét jelöltjeinek. A Filmalap Inkubátor programjában tavaly kiválasztott Impromptu jövő nyáron fog leforogni, a Filmfabriq gyártásában. 

Gólyatábor
A legjobb rövidfilmnek járó díjat a Kárpáti György Mór által rendezett Gólyatábor nyerte el a zágrábi filmfesztivál szombati díjátadóján. A Boddah és a Proton Cinema gyártásában készült 9 perces film korábban több neves fesztivál versenyprogramjában szerepelt már (Slamdance, Cottbus, Zinebi Bilbao, Angers), ez az első díj amit elnyert. A film főszereplője Nagy Katica és Rózsa Krisztián, operatőre Kárpáti állandó alkotótársa, Hartung Dávid volt. Kárpáti a kisfilm elkészítése óta már első nagyjátékfilmjét is leforgatta Guerilla címmel, a Filmalap Inkubátor programjának támogatásával. Ennek utómunkálatai miatt nem tudott részt venni a zágrábi filmfesztiválon, azonban egy videóüzenetben köszönte meg a díjat.
 
Forrás: SZFE/Filmhu