Sherlock Holmes nevében - új magyar játékfilm

Megkezdődött a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film forgatása Dunaújvárosban. A történet két Holmes-rajongó kisfiú és egy kislány kalandjait meséli el, akik a nyári szünet alatt belekeverednek egy különös gyerekrablási ügybe, és a szálak a természetfeletti világba vezetnek. A forgatás előreláthatólag augusztus közepéig tart. A film alacsony költségvetéssel (20 millió Ft) készül független produkcióban, állami támogatás nélkül. A producernek, Váczy Károlynak és a rendezőnek, Bernáth Zsoltnak ez a második közös játékfilmjük, korábban az Illúziók című filmet készítették el közösen 2009-ben.

 


Nézd meg a film teaser-ét!


Meghosszabbították Koltai Gábor filmproducer házi őrizetét

Három hónappal meghosszabbította az adócsalással és más bűncselekményekkel gyanúsított P. Koltai Gábor filmproducer és társainak házi őrizetét a Budai Központi Kerületi Bíróság – tudatta az MTI. A Fővárosi Bíróság hétfőn azt közölte a honlapján: a folyamatban lévő büntetőügyben a kényszerintézkedés addig tart, amíg az elsőfokú bíróság a tárgyalás előkészítése során határozatot hoz, de legfeljebb augusztus 22-ig.

koltai_gbor_500


Luther című filmre készül Richly Zsolt

Bár Richly Zsolt animációs filmrendező, grafikusművész idén töltötte be a hetvenedik évét, alkotói ereje teljében dolgozik. A májusi Filmszemlén mutatták be Kőműves Kelemen című legutóbbi animációját, az áprilisi Könyvfesztiválon dedikálta a korábbi grafikáiból készült gyermekkönyvet, és ő volt a budapesti VII. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár védnöke is. Jelenleg Luther című új animációs sorozata foglalkoztatja, amelyet a reformáció ötszázadik évfordulójára szeretne elkészíteni.