A cannes-i fesztivállal párhuzamosan futó Rendezők Kéthete zárófilmje, és egyben világpremier, lesz a francia Nicolas Pariser A zöld parfüm (Le Parfum Vert) című krimije, melynek nagy részét Budapesten forgatták 2021 novemberében, a Laokoon Filmgroup szervízelésében.

A szinopszis szerint a Comédie-Française előadásának közepén egy színészt megmérgeznek és meghal a színpadon. Az áldozat barátja és a társulat tagja Martin, aki ezután a figyelem középpontjába kerül. A rendőrség gyanúja szerint egy rejtélyes szervezet, a Zöld Parfüm is üldözi a férfit, és ők állhatnak a gyilkosság mögött. Miközben saját maga is nyomozásba kezd, Martin váratlan segítséget kap a külön karikaturista Claire-től, aki egy kis kalandra vágyik. Ez a valószínűtlen páros merész vállalkozásba kezd Európa-szerte, hogy meghiúsítsa a titokzatos Zöld Parfüm terveit.

A francia sztárokkal (Sandrine Kiberlain, Vincent Lacoste, Rüdiger Vogler, Léonie Simaga), magyar szakemberek munkájával készült film Budapest több helyszínén játszódik, legfőbb helyszíne a Pesti Magyar Színház. Stalter Judit, a Laokoon Filmgroup producere elmondta a Filmhunak, hogy az Európában is kimagaslóan jól működő adó visszatérítést is igénybevették az alkotók a magyar gyártócég közreműködésével. A produkció magyar vezető szervíz producere Sipos Gábor.

A 75. Cannes-i Filmfesztivál alkalmából a Screen Daily oldala 75 független európai produkciós céget válogatott össze, akikre érdemes lesz figyelni 2022-ben. A 75 cég közé válogatták egyedüli magyarként a Laokoon Filmgroup-ot is

Címlapkép: Sandrine Kiberlain és Vincent Lacoste A zöld parfüm című filmben