A Brady Corbet rendezte történelmi dráma Jean-Paul Sartre azonos című történetét dolgozza fel, amely egy fasiszta diktátor gyerekkorát meséli el az 1910-es évek Franciaországában. A film főszerepét Robert Pattinson játssza, további szerepekben feltűnik Liam Cuningham, Bérénice Bejo és Stacy Martin is.

A film angol-francia és magyar koprodukcióban készült, hazai részről a Filmteam gyártásában. A velencei fesztiválon a The Childhood of a Leader lesz az egytelen magyar érintettségű film. A drámát 2015 januárjában kezdték el forgatni több magyarországi helyszínen, többek között a Nemzeti Galériában és a Budai Várban. A film vágója Jancsó Dávid, aki többek között a Fehér Isten, a Terápia, a Társas Játék és a Delta című produkciókon is dolgozott.

 childhood600

A Filmteam stábja a forgatáson (Forrás: Filmteam facebook)

Brady Corbet neve eddig a képernyőről lehet ismerős, a 26 éves amerikai színész a 24 című televíziós sorozatban játszott, de a Melankóliában is feltűnt. 2008-ben megkapta a "Young Hollywood Award" díjat a Funny Games U.S. című filmért. A fiatal tehetségnek a The Childhood of a Leader lesz a rendezői bemutatkozása, a filmet a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizon szekciójában vetítik.