A 81 perces dokumentumfilm egy transznemű tinédzser támogató édesanyja és gyereke, Éva és Tobi különleges kapcsolatát mutatja be. Éva – aki családjával együtt egy kis magyar faluban él – küzd a benne feltörő vegyes érzésekkel, míg Tobi nemcsak a nemi identitását keresi, hanem a helyét is a saját életében. A Tobi színei egy érzelmes, éveken át követett történet az elfogadásról, az elengedésről és önmagunk megtalálásáról.

A film a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült, fejlesztését és gyártását a Sundance Institute is támogatta.

Azt szeretném ezzel a filmmel megmutatni, hogy mennyire nehéz ma LMBTQ embernek lenni még akkor is, ha az illető támogató családban él. Fontos volt számomra, hogy egy rendkívül személyes film szülessen, és friss nézőpontból lássunk ezt a témát. Szeretném, ha a nézők azt éreznék, miután látták: »Én is szeretnék tenni valamit a saját családomért«” – mondta el Bakony Alexa rendező.

Éveken át lehetőségünk volt részt venni néhány nagyszerű ember életében, és legalább ennyi ideje várjuk, hogy másokkal is megoszthassuk Tobi és családja utazását. Bakony Alexa és maroknyi stábunk egy érzékeny dokumentumfilmet készített, amely kordokumentumnak sem utolsó, és biztos vagyok benne, hogy sokunk szívébe beletalál” – tette hozzá a producer, Osváth Gábor.

A Tobi színei rendezője Bakony Alexa, aki közösen jegyzi a forgatókönyvet a film vágójával, Rudas Mariann-nal. Az operatőr, Táborosi András, a producerek Osváth Gábor és Szűcs Ildikó. A dokumentumfilm a Filmfabriq és a Sparks gyártásában készült, Magyarországon a Cirko Film forgalmazza. Bemutató: 2020. július 1.

Forrás: Cirko Film