A Primanima fesztiválnak tavaly először készült promófilmje: Visky Ábel Semmi bogár című rövidfilmje bejárta az internetet, hamar a nézők kedvencévé vált és a Magyar Filmhét programjába is bekerült. Hagyományteremtő szándékkal idén is egy rövid promófilmmel nyitott a budaörsi fesztivál, mely szándékosan nem animációs technikával készült, ám mégis kapcsolódik a Primanimához. A film itt látható:


Idén az SZFE dokumentumfilm szakos hallgatója, Püsök Botond készített promófilmet M. Kapitány címmel, aki korábban többek közt a Kendeffy című fikciós rövidfilmet, valamint az Angéla című dokumentumfilmet rendezte. A forgatókönyvet Püsök Botond és Kertész Zsanett jegyzi, az operatőr pedig ismét Kürti István. A főszerepben Rainer-Micsinyei Nóra, akit többek közt Enyedi Ildikó Testről és lélekről, Cristina Grosan Éjszakai festés, valamint Badits Ákos Boglárka című filmjéből ismerhet a közönség.

Az M. Kapitányban hétköznapi élethelyzetek keverednek egy kis fekete humorral és a csodával: egy fiatal lány az apjának szánt születésnapi tortával igyekszik egy szuperhősfilm castingjára. A meghallgatás azonban régi emlékeket idéz fel benne és lassan rájön, hogy valójában mi is számít igazán az életében, és szuperhőssé sem csak egy filmben válhat az ember.


Patrovits Tamás, a Primanima fesztiváligazgatója szerint a fantázia és a valóság határán mozgó alkotás “szerzői rövidfilmként is megállja a helyét, mivel nem egy direkt reklámfilmet kértünk, hanem olyat, ami a Primanima fesztivál után, önmagában is nézhető. Egy megkötés volt, hogy budaörsi helyszíneken forogjon a film."


Primanima október 18. és 21. között tart Budaörsön. A fesztivál részletes programja a megújult honlapon olvasható, a Facebook-eseményhez a lenti a itt lehet csatlakozni.

Forrás: Primanima