Mésfelől a Filmtekercs, Filmcsata pályázatával sikerült az eddigi legnagyobb magyar filmes online közösséget létrehozni majd másfél hónap alatt. A Filmcsata és a magyarhangya egy sikeres kezdeményezés és szeretnék folytatni az együttműködést, a rövidfilmeket minél több emberhez eljutattani az Odeonon keresztül.

Borsos Erika az Odeon igazgatója arról beszélt, hogy bár zárnak be a mozik, de az Odeon a tékából, kávézóból és a moziteremből, ha nem is könnyen, de fenntartja magát. Emellett elmesélte, hogy az Odeon 18 éves fennállása óta célja elsősorban az igényes művészfilmek, a filmtörténetileg is fontos remekművek, és az értékes alkotások közvetítése volt. “ Ez az igény, ezen darabok nézőkhöz való eljuttatása vezetett minket tékáink megnyitásakor, ahogy ez volt a szándék a 90-es évek elején, mikor a filmművészet klasszikusait adtuk ki kazettán, később DVD-n. 2003-tól vagyunk jelen a mozifilm forgalmazásban, ahol a bemutatott filmjeink és a mozink műsora is egyaránt ehhez a célhoz alkalmazkodik.” - mondta.

A születésnap alkalmából előkerülnek majd az Odeon saját forgalmazásai, például régi Almodóvar filmek vagy olyan kultikus alkotások, mint a Pí, a Ghost in the shell vagy éppen a Párizs, szeretlek! A vetítendő filmekből egy remek videomontázst készített Gyulai Gábor “Skip”. Ezen kívül szombat este bemutatnak egy koncertfilmet a Depeche Mode-ról, és megtekinthetőek lesznek nagy vásznon a nemrég indult Kodály Method projekt keretein belül készült videók is.

Részletes program a rendezvény facebook eventjén.