Rocky Balboa már mindent elért, amit egy bokszoló elérhet Amerikában. Most azonban nem a sikerért, a pénzért, vagy a bajnoki címért száll ringbe, hanem azért, hogy bosszút álljon barátja, Apollo Creed „gyilkosán”. Apollót ugyanis egy általa kezdeményezett, ám brutálissá fajult bokszmeccsen a szovjet óriás, Ivan Drago ökölcsapásai küldték a halálba. Az Olasz Csődör kihívja riválisát, és elhatározza, hogy hazai pályán, a Szovjetunióban küldi majd padlóra Dragót. Egy amerikai-szovjet bokszmeccsen természetesen óriási a tét, így lázas felkészülés veszi kezdetét: Dragót a Szovjetunió legjobb edzői, orvosai a legmodernebb modern gépekkel készítik fel a küzdelemre, míg Rocky térdig érő hóban futva, farönköket és sziklákat emelve acélosítja izmait, hogy méltó ellenfele legyen a legyőzhetetlennek tűnő szovjet izomkolosszusnak. A hidegháború utolsó óráiban a szuperhatalmak képviselői a ringben csapnak össze.

 

Az 1985-ben Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers és Brigitte Nielsen főszereplésével bemutatott Rocky 4 óriási siker lett, 300 millió dollárt hozott a kasszáknál, és ezzel az eredménnyel 24 éven keresztül viselhette a legjövedelmezőbb sportfilm címet. Dolph Lundgren is ennek a filmnek köszönheti, hogy felfigyelt rá a szakma. A forgatás embert próbáló volt mindkét főszereplőnek, az Ivan Dragót alakító Lundgren egy alkalommal akkora erővel ütötte meg Stallone mellkasát, hogy 260-as vérnyomással, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Rocky 4-et rendezőként, forgatókönyvíróként és főszereplőként is jegyző Stallone idén teljesen újravágta a filmet. A rendezői változat közel 40 percnyi új, eddig sosem látott jelenettel, köztük az Apollo és Drago közti végzetes küzdelem hosszabb, fájdalmasabb képsoraival bővült. Az új jelenetek mellett számos részlet – többek között Pauli robotja – ki lett vágva a filmből, így végül a rendezői változat 94 perces hossza csak néhány perccel több az eredetinél.

A film képi világát az MGM stúdió teljes körűen felújította, és a hangot is újrakeverték, így született meg a világszerte limitált időre mozikba kerülő Rocky vs Drago - The Ultimate Director’s Cut, amelyet a hazai mozinézők december 2-7. között láthatnak mozivásznon, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Cinema MOM termeiben. A film nem kerül országos moziforgalmazásba, kizárólag a MOM Parkban látható majd.