Borsos Miklós rendező hazai rövidfilmekből szerkesztett össze egy két órás, izgalmas, szórakoztató és profin kivitelezett válogatást. Az összeállítás, amit országos mozi forgalmazásban mutat be a Film Farm, összesen kilenc filmet tartalmaz.

Borsos munkája május 12-én egy premier előtti vetítésen lesz először látható Budapesten az Art Mozik Éjszakája egyik programjaként, május 18-tól pedig országszerte (Budapesten és vidéken egyaránt) jelenik meg a vásznakon az első, ilyen jellegű válogatás.

A két órás összeállítás az alábbi darabokat tartalmazza:

  • 035’ (r: Barcsai Bálint) - Frappáns groteszk az első magyar holdraszállásról.
  • Szupermosás (r: Gergely Zoltán) - Egy éjszakai műszakos autómosó különleges megbízást kap.
  • Előbb-utóbb (r: Madarász Isti) - Háborús thriller a második világháború egy kevésbé ismert kísérletéről.
  • Epilógus (r: Lóth Balázs) - Egyre nagyobb bajba keveredő éjjeli őr egy igazi sötét pszichothrillerben.
  • Győztes (r: Géczy Dávid) - Kiöregedett, egykori olimpikon harca a saját múltjával.
  • Sújtólég (r: Borsos Miklós) - Egy bányarobbanást követően két lent rekedt bányász próbál kijutni a felszínre. Azonban a beomlott sziklákon kívül valami más is nehezíti a menekülésüket a sötétben...
  • Rend a lelke (r: Nyíri Kovács István és Borsos Miklós) - Egy rejtélyes hajnali telefonhívás, ami örökre megváltoztatja egy ügyvéd életét.
  • Három nagymamám volt (animáció, r: Glaser Kati) - Márquez-i családtörténet, meghökkentő kalandokkal és hatalmas szívvel (animáció).
  • Szalontüdő (r: Szirmai Márton) - Az egyik leghíresebb „urban legend” filmes feldolgozása.

 

Kiemelten fontos az országos jelző használata, mivel az alkotók nagy álma volt, hogy vidékre is eljusson munkájuk. A fővároson kívül még nehezebben érhetők el a fősodortól eltérő filmek, holott szerintük komoly igény lenne rájuk. A siker nagy eséllyel garantált, hiszen egyrészt nem kevés, olyan átlagnéző él az országban, aki ki van éhezve a jobbnál jobb rövid- és nagyjátékfilmekre, másrészt viszont hiába készülnek évről-évre remek rövidfilmek - ezeket levetítik néhány fesztiválon, majd a legjobb esetben is az interneten végzik. Ezt a problémát kívánja orvosolni a Film Farm, amely tervei szerint félévente újabb válogatással jelentkezik a mozikban.

További részletek itt: https://www.facebook.com/filmfarmmozi