Az Elfelejtett nemzedék négy magyar katona sorsát mutatja be a második világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban. A film főszereplője egy fiatal fiú, aki 1944 végén kerül ki a frontra, amikor a háború eléri az ország területeit. Ez a történet azoknak állít emléket akiket elsöpört a világháború borzalma. Ők az Elfelejtett nemzedék.

A rendező-forgatókönyvíró Aracsi Norbert így nyilatkozott a május elsejei HBO Max premierről: „Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy az HBO befogadta kisjátékfilmünket, mely a történelem egyik fontos, de ismeretlen szeletét mutatja be. Filmünkkel szerettünk volna emléket állítani azoknak, akiket elsöpört a második világháború borzalma Magyarországon, és most lehetőségünk van ezt az emléket 15 országban bemutatni az HBO jóvoltából. Köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott ehhez a nem mindennapi feladathoz.”

A főszerepet Cservák Zoltán játssza, akit Lengyel Balázs A répa című kisfilmjében és Freund Ádám Földiek című alkotásában ismerhettünk meg, legutóbb pedig a Valan – Az angyalok völgye című thrillerben láthattunk a főhős gyerekkori énjeként. Katonatársait Hajduk Károly, a Magyarország által Oscar-díjra nevezett Akik maradtak férfi főszereplője, Jászberényi Gábor (A martfűi rém, Foglyok) és György Zoltán Dávid alakítják.

 

Forrás: HBO Max