A médiatanács döntött 27 új magyar nem fikciós film összesen 188 millió forintos támogatásáról. Az Ember Judit-pályázat második fordulójában tizennégy dokumentumfilm nyert el 113 millió forintot, a Kollányi Ágoston-pályázat második fordulójában kilenc ismeretterjesztő film 71 millió forintot, továbbá a Neumann János-pályázat második fordulójában három internetes közzétételre szánt alkotás hárommillió forintot kapott.

A pályázatok nyomán dokumentumfilmben mutatják be egyebek mellett a Keresztény Roma Szakkollégiumok Hálózatát, a 21. századi erdélyi arisztokráciát a Bánffy- és a Bethlen-családon keresztül, az I. és II. világháborús hősi emlékművek szerepét a közösségek életében, az I. világháború előképeit az operett és az építészet műfajain és utóhatásait egy angol történész szemével, valamint a magyar katonáknak a varsói felkelésben játszott szerepét.

A szocializmussal több film os foglalkozik: feldolgozzák a munkásőrség történetét, az ötvenes években létrehozott nagy magyar iparvállalatok tündöklésének és bukásának okait és egy a hatvanas években Magyarországon tanuló vietnámi diák szerelmi históriáját. Forgatnak Kárpáti György vízilabdázóról, egy hanti-magyar és egy román-magyar vegyesházasságról, továbbá egy székely színésznő hazatéréséről Németországból. A támogatott dokumentumfilmek listája.

Ismeretterjesztő filmek szólnak majd a Tanácsköztársaságról, a Rákellenes Liga önkénteseinek munkájáról, a nagyvároshoz alkalmazkodó állatfajokról, a pásztorkodás tájalakító hatásáról, a Kárpát-medence néhány ősi vizes élőhelyéről, a székelyföldi famaffiáról, az erdélyi népi mesterségek jelenéről, a magyarországi búcsú ünnepéről és a vasúti építészetről is. A támogatott ismeretterjesztő filmek listája.

Online filmet készítenek a köztéri művészetről, az ökotervezésről és egy keszthelyi szakképző iskoláról. Továbbá megkezdhetik a forgatást azon az emlékülésen, amelynek középpontjában Koszorús Ferenc szerepe áll a budapesti zsidók deportálásának megakadályozásában. A támogatott internetes filmek listája.