A film szinopszisa szerint, Fannynak gyermekként az orvosok 18 évet jósoltak, ma már elmúlt 30 éves és szándékosan nem használja azt a diagnózist, amit az orvosok bélyegként raktak rá. Így fejlődhet. Bestseller író, aki boldog házasságban él. Mosolyát egy ország ismeri, sokan szeretik különleges stílusát. Előadásainak és életének központi témája az egyén szabadsága, választása, felelőssége. Azt vallja, mindannyian magunk döntjük el, hogy mit hozunk ki az életünkből.

Werkfotó (fotó: Gyurkovics Tamás)

Férje, Sankó egy befelé figyelő, csendet szerető író, de egyben lázadó is, aki legnagyobb lelkesítője, motiválója társának, aki szintén mindent megtesz a saját fejlődése, életének felszabadítása érdekében. A két, látszólag külön világ kiegészíti, inspirálja egymást. A férfi - bármennyire is szereti a lányt - olykor elfáradt, és Fanny ilyenkor tehernek érezte magát.

Optimista életszemléletük ellenére kapcsolatuk volt, hogy átmenetileg mélypontra került. Úgy érezték elég, nem bírják tovább. Fanny és Sankó sok-sok humorral néz szembe a kihívásokkal, legyen az egy hétköznapi apróság, egy komoly roham, vagy egy házastársi veszekedés. A látszólagos korlátok ellenére - Fanny még kerekesszékkel közlekedik - varázslatos élményeket élnek át együtt.

A filmben az alkotók, azaz Fanny Mosolyka és Pegasus Envoyé mellett számos ismert színész látható, többek között Csuja Imre, Udvaros Dorottya Szabó Győző, Nyertes Zsuzsa, Kálloy Molnár Péter és Faragó András.  A betétdalt, melynek címe: Majd helyett MOST, a Mindenki1 formáció tagjaként Auguszt Bárió (Páratlan páros, Nyári eső, Álmaimban Amerika) énekli, dalszövegírója Sankó Pegasus Envoyé. Hangszerelte Vékony Zoli, aki többek között Majka - Mindenki Táncol c. dalát is szerezte. A film végefőcímzenét pedig Kiss Tibor (Quimby) az Aranyakkord formációval adja elő.

Borító: Fanny Mosolyka, Pegasus Envoyé, Csuja Imre (Fotó: Gyurkovics Tamás)