A Hollywood Reporter híre szerint Angelo Badalamenti New Jersey-i otthonában, természetes okból hunyt el. Az olasz származású, de amerikai zeneszerző 1937-ben, Brooklynban született, gyerekkorában a jazz és az opera iránt érdeklődött. Fiatalon kezdett zongorázni, majd a Manhattan School of Musicban szerzett diplomát, ahonnan hamar a filmzene felé fordult – első munkái a Gordon's War című 1973-as, illetve az 1974-es Law and Disorder című filmek zenéje volt.

Világhírűvé a David Lynch-csel való közös munkái tették, a Twin Peaks sejtelmes dallamai összeforrtak a sorozat bizarr hangulatával (a Twin Peaks zenéje miatt 1991-ben Grammy-díjjal jutalmazták), de ő szerezte a Kék bársony (1986) a Veszett a világ (1990), a Twin Peaks: Tűz jöjj velem (1992), az Útvesztőben (1997), a Straight Story - Az igaz történet (1999) és a Mullholland Drive (2001) zenéjét is. 

Angelo Badalamenti és David Lynch

David Lynch mellett készített filmzenét Paul Schrader (Idegenek Velencében), Jean-Pierre Jeunet (Hosszú jegyesség) és Jane Campion (Szentek és álszentek) egy-egy alkotásához is, de a filmek mellett számos énekessel dolgozott együtt szerzőként, többek közt David Bowie, Paul McCartney és Liza Minelli is munkatársai között voltak. Ő készítette az 1992-es barcelonai nyári olimpia nyitóceremóniájának zenéjét is, amely a fáklya begyújtásakor volt hallható.