Tragikus hirtelenséggel elhunyt Felföldi Anikó - számolt be róla a Story Facebook oldala. Felföldi Anikó eredetileg Felföldi Anna néven, 1938-ban született Budapesten. Játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. 1966 óta a Budapesti Operettszínház; 1994-től a színház örökös tagja. Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt játszotta.

Temperamentumának, kiváló tánctudásának köszönhetően elsősorban szubrett szerepekben érvényesült. Több éven keresztül vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban) szerepében, de fellépett a világ sok más pontján is. A Magyarok Világszövetségével tíz éven keresztül koncertezett világszerte mint „a magyar kultúra utazó nagykövete”.

Több nagy sikerű filmben és tévéjátékban is szerepelt, úgy mint a Felfelé a lejtőn (r.: Gertler Viktor, 1958), a Meztelen diplomata (r.: Palásthy György, 1963), a Princ, a katona (r.: Fejér Tamás, 1966–1967), az Irány Mexikó! (r.: Zsurzs Éva, 1968), a Robog az úthenger (r.: Bednai Nándor, 1976), hangját pedig a Vizípók-csodapók című rajzfilmsorozathoz is kölcsönözte.  

Borítókép forrása: MTVA