58 éves korában meghalt Ray Stevenson északír származású színész - írta meg a Variety. A hírt a publicistája is megerősítette a lapnak: Stevenson Olaszországban forgatott filmet (Cassino in Ischia), állítólag ott került kórházba, mert ellátást igényelt. Néhány nap múlva 59 éves lett volna, halála oka egyelőre ismeretlen.

Több filmből is emlékezhetünk rá, játszott A Megtorló – Háborús övezet című Marvel-filmben, az Artúr királyban, A beavatott-filmekben és a G.I. Joe-ban is. Stevenson következő nagy dobása az Ahsoka című Star Wars-sorozat lett volna, de a színész nem érte meg a premiert.

Stevenson 1993-ban tört be a színészet világába, akkor sorozatokban kapott kisebb szerepeket, az áttörést A repülés elmélete című film hozta meg neki.

Egyik utolsó szerepében a magyar-mongol-ausztrál-angol koprodukcióban készülő 1242 - A Nyugat kapujában alakított főgonoszt, Cesareane bíborost. A szerepre először Kevin Spaceyt kérték fel, de a zaklatási botrányai miatt megtépázott hírnevű világsztár újabb perei miatt mégsem tudta elvállalni a szereplést. A film bemutatójának a dátumát egyelőre nem ismerjük, de a forgatásáról riportunkban bővebben írtunk.

Forrás: Variety
Címlapkép forrása: Variety