1978 és 1981 között a Színház- És Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. Gyártásvezetőként számos jelentős magyar film munkálataiban vett részt, többek között dolgozott Makk Károllyal (Macskajáték), Maár Gyulával (Déryné, hol van?), Jancsó Miklóssal (Szerelmem, Elektra, Magyar rapszódia), Almási Tamással (Ballagás, Miénk a gyár) és Gothár Péterrel (Idő van). Állandó munkatársa volt Mészáros Mártának, az 1976-os Kilenc hónap után további hét alkalommal volt a gyártásvezetője.

A rendszerváltás után olyan nagy sikert befutott filmek stáblistáján tűnt fel a neve, mint a 6:3, avagy játszd újra Tutti vagy a Made in Hungaria. Az Üvegfal és a Zsiguli című nagyjátékfilmek mellett számos rövidfilm megvalósítását támogatta producerként. Tanított az SZFE-n, gyártásvezető hallgatók osztályvezetője volt.

Szohár Ferenc (bal oldalt) / fotó: Dombrovzky Linda

Hosszan tartó betegség után elment Szohár Feri is, Isten nyugtassa… Producerként nekem megmarad finom iróniája és humora, ami mindig átlendít, de közben izgult a filmért sőt mindenért... mert komolyan vett minket és a filmezést is, mert volt lelkiismerete és jó szíve is...” - búcsúzott tőle Facebookon Dombrovszky Linda rendező. A kockaember című rövidfilmjének Szohár Ferenc volt a producere.

borítókép: Dombrovszky Linda és Szohár Ferenc