Kapcsolódó anyagok

Hitchcok: PsychoMielőtt karrierje elindult volna, Leigh már két házasságon volt túl. 1951-ben Tony Curtis felesége lett, éppen amikor mindketten népszerűségük csúcsán voltak. A két színészt foglalkoztató stúdió, az MGM és a Universal aggódott is, hogy a házasság miatt népszerűségük csökkenni fog a tizenévesek körében. Éppen az ellenkezője történt, négy közös filmszerepük (köztük a Houdini és a The Vikings) csak még nagyobb sztárokká tette őket. Az álompár 1963-ban vált el, de Leigh mindig pozitívan nyilatkozott volt férjéről. „Rengeteg jó dolog történt velünk, elsősorban két szép gyerek (Kelly Curtis és Jamie Lee Curtis).”

1964-ben újra férjhez ment az üzletember Brandthez, ez a házasság azonban már hosszabb életűnek bizonyult. Leigh lányával, Jamie Lee-vel is szerepelt közös filmben, az 1980-as The Fog című thrilerben és 1998-ban a H20 - Halloween húsz évvel később-ben is.

Az utóbbi években Leigh már alaposan megválogatta, milyen filmekhez adja a nevét, különös tekintettel a horrorfilmekre. „Minden évben kora ősszel megkeresték, hogy csináljon valami Halloween-hez köthető dolgot. De ő mindig nemet mondott, nem akarta aprópénzre váltani a Psychó-szerepet” mondta el ügynöke, John Frazier.