A szinhaz.hu saját tartalmának fejlesztése mellett internetszolgálatóként is működik, sok alkotócsoport várja tőlük honlapjuk kialakítását és fejlesztését, jelenleg több mint 500 színházi honlapot szolgálnak ki. A 2007-es sikerek közt könyvelhető el a Bozsik Yvette társulat, a Bárka Színház és a dramaturg.hu honlapjának elkészítése, a filmes honlapok közül pedig a filmpont.hu és Kamondi Zoltán Dolina című filmjéhez készült dolina.kamondi.hu, amely a 39. Magyar Filmszemlén a filmhun zajló közönségszavazáson elnyerte a Legjobb Filmhonlap elismerését.

A 2000-es indulás óta több portálmotor is kiszolgálta a szinhaz.hu-t, ám a megnövekedett forgalom miatt 2008-tól az Open Source nyílt forráskódú webkettes portálmotor segítésével fognak működni a honlapok. A nyílt forráskódú rendszer olyan közösségi szolgáltatás, amely a tulajdonosi (proprietary) szoftvertől abban különbözik alapvetően, hogy a forráskód megszerezhető. Ezeket a programokat a felhasználó függetlenül a program készítőitől rendszerint tetszés szerint megváltoztathatja, továbbadhatja, a felismert hibákat, vagy gyenge pontokat nyilvánosságra hozhatja. A nyílt forráskódú szoftverekre való átálással számos új lehetőség lesz a szinhaz.hu és a hozzá kapcsolódó többi honlap könnyű és gyors fejlesztésére, hiszen megvizsgálható lesz, hogyan működnek más programok, mivel a forráskódhoz hozzá lehet jutni, a felfedezett hibákra és hiányosságokra nyilvánosan lehet utalni, a programot egyénre lehet szabni, javítani, és ezeket a javításokat nyilvánosságra lehet hozni, és másolatokat lehet majd készíteni mások számára, licenszdíj megfizetése nélkül.

Az új motorra való átállás mellett több, a Portálhoz kapcsolható, de független projekt is újára indul 2008-tól, többek között a Gyermekszínházi Portál. A gyermekszinaz.hu oldalon elérhető honlap létrehozóinak célja, hogy összegyűjtsék mindazt, ami a gyermekszínházi területen történik, hogy szülők, szervezők, színházcsinálók és gyerekek is tájékozódhassanak. Azok a szülők, akik igényes gyermekszínházi produkciókkal szeretnék megismertetni gyermekieket, de eddig nem tudták, hogy merre is keressék ezeket az előadásokat, a portálon sokrétű információkat találhatnak. Az állandó programajánlók mellett az előadásokhoz kapcsolódó cikkeket, kultúrtörténeti olvasnivalókat, érdekességeket is kínálnak az oldalon. Az amatőr vagy kevésbé ismert gyermekszínázi társulatok, akik eddig kvázi szájhagyomány útján tudták csak hirdetni tevékenységüket, most teret kaphatnak a bemutatkozásra.

A másik megújult szinhaz.hu-hoz kapcsolódó honlap a foto.szinhaz.hu url-en elérhető fényképadatbázis. A színház.hu másfél évvel ezelőtt határozta el, hogy felkarolja a magyarországi színházfotózás kissé zavaros helyzetét. A cél az volt, hogy rendezzék a tisztázatlan jogi körülményeket és létrehozzanak egy olyan fórumot, amely segíti a fotósokat képeik eladásában. Idén jött létre egy online képügynökség, amely összefogja és értékesíti a Magyarországon dolgozó színházi fotósok munkáit, vállalja a képek archiválását és kereshetővé tételét.  Jelenleg nem teljesen megoldott a mindenkori kortárs előadások dokumentálásának archiválása, de a foto.szinhaz.hu létrehozóinak célja, hogy kezdeményezésükkel nagy hangsúlyt fektessenek  a fotósok és munkáik jogi védelmére és és egyben tisztázott gazdasági és jogi körülményeket teremtsenek a készítők és a felhasználók között.

A sajtótájékoztatón jelentették be a szinhaz.tv megújulását. A színház.tv stábja együttműködésbe kezdett az AV-Kreatív Kft-vel, Magyarország első webvideós szerkesztőségével, a webcsatorna.hu létrehozójával. Az együttműködéssel az AV-Kreatiív Kft. eddig ismeretlen, ám annál érdekesebb területre érkezett, a szinhaz.tv oldalának technológiai háttérszolgáltatójaként. Áprilistól a színházi világ érdekességeit bemutató filmek és riportok a lehető legjobb képminőségben lesznek láthatók, számos technológiai plusz szolgáltatással lesznek akár egész előadások is nézhetők.

A szinhaz.tv-re felkerült mozgóképes anyagok 80%-át a Filmworks Kft. gyártja. A két éve alakult filmes szakemberekből álló csapat eddig 110 teljes előadást rögzített, például az Örkény, a Radnóti, az Új Színház, és a Krétakör produkcióit, és különböző táncszínházi előadásokat is, Bozsik Yvette és Frenák Pál társulatának produkcióit. A nyáron létrejövő számos színházi eseményről is tudósítanak, terveik közt szerepel a POSZT-on napi 15-20 perces aktív hangos bejátszás készítése, felvételeket készítenek a Miskolci Operafesztiválon és Kapolcson is. A színházi előadások rögzítése mellett más filmes projektekben is részt vesznek. A csapatban dolgozó, filmművészetis munkatársak elkészült vizsgafilmjei közül eddig már három is látható volt a Filmszemle információs, illetve versenyprogramjában.  Emellett klipeket is gyártanak, ilyen volt a közelmúltban Péterfy Bori Hajolj bele a hajamba (Labamba) című klipjének elkészítése, amely kevés pénzből, de kreatív megoldásokkal, 4723 nagyfelbontású fényképből lett filmmé összevágva. A közelmúltban a Filmworks még jobban kiterjesztette tevékenységét: rendezvényszervező, valamint marketingirodaként is működik, hozzájuk kapcsolódik a VAM Design Centerben létrejövő Reneszánsz Craft című rendezvénysorozat létrehozása és lebonyolítása. Emellett, terveik közt szerepel filmes és színházi alkotók pályázatainak megvalósítása is.