A híd című reality első három részének premierje 2023. augusztus 11-én lesz HBO Maxon. A további részek hetente, dupla epizóddal érkeznek majd a streaming platformra. 

A saját gyártású sorozatok sikerei után az HBO megvalósította egy már régóta tervezett projektjét: itthon is belekóstolt a non-scripted műfajba és tavaly leforgatta az első realityjét. A választás a külföldön már ismert és közkedvelt A híd  (The Bridge) című formátumra esett. Az együttműködésre épülő, összetett fizikai, szellemi és érzelmi játék minden korosztály számára izgalmas, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató sorozatként jellemzik, amit mozifilm minőségben forgattak le. 

A műsorvezető Magyarósi Csaba, de a szereplők vele nem találkoznak. A műsor koncepciója szerint a résztvevőknek együtt kell működniük egy 250 méter híd megépítésében. A híd a romániai Bélesi tavon épül fel, a szereplők ennek a partján laknak egy áram nélküli kunyhóban, a munkához pedig kizárólag kéziszerszámokat használhatnak. Csapatként versenyt futnak az idővel a 30 millió forintos fődíjért. 

Az HBO részéről Závorszky Anna, Szalontay Mária voltak a sorozat producerei, míg a gyártási feladatokat a hazai piac egyik kiemelkedő tartalomgyártója a Free Monkeys Production végezte, az eredeti spanyol Banijay formátum megalkotója a Banijay Iberia helyi cége, a Zeppelin. A legújabb változatra vonatkozó szerződést a Banijay Rights, a tartalomgyártással foglalkozó Banijay globális forgalmazási részlege kötötte.

A non-scripted sorozat azután érkezik, hogy az HBO tavaly szinte teljesen leállt az európai tartalmak gyártásával és megszabadult több, már korábban elkészült sorozatától. A régiónkban kivételt képez ez alól a román-magyar koprodukcióban készült Spy/Master című kémsorozat, amit május 19-én mutatnak be. 

Forrás: HBO MAX