A magyar tradicionális vállalat fennmaradása ezáltal biztosított, az A COMPANY pedig következetesen folytatja terjeszkedési stratégiáját.

A Budapest Filmet 1987-ben filmforgalmazó és moziüzemeltető társaságként alapították. A berlini fal leomlása, azaz 1989 óta a Budapest Film következetesen Magyarország vezető független filmforgalmazó és moziüzemeltető társaságává alakult. Az elmúlt évben a Budapest Film Kft. forgalmazóként 10 %-os piaci részesedéssel rendelkezett. 2004 óta a Budapest Film az A COMPANY 100 %-os tulajdonában lévő, valamennyi kelet- és közép-európai országban felhasználási jogokkal kereskedő leányvállalata, az EEAP (Eastern European Acquisition Pool GmbH) filmjeinek kizárólagos forgalmazója. Emellett a Budapest Film valamennyi fontos nemzetközi jogkereskedő társasággal hosszú évek óta tartó kereskedelmi kapcsolatban áll, és kiváltképpen a művészfilmek területén játszik jelentős szerepet. A Budapest Film Kft. 2007-ben alapította a „Filmklik“ nevű digitális VOD-platformot, amely 2007. július 1-je óta interneten elérhető és jelenleg több mint 600 filmet kínál. A Filmklikben immáron 2008. júniusa óta az A COMPANY 25,1%-os részesedéssel rendelkezik. Ezen felül a Budapest Film Kft. 54%-ban tulajdonosa a videó és DVD terjesztéssel foglalkozó a függetlenek között piacvezető ADS Kft-nek.

Azáltal, hogy az A COMPANY a Budapest Film Kft-ben részesedést szerez, a tradicionális vállalat fennmaradása a jövőre nézve is biztosított marad. A jövőben az EEAP-n keresztül minden rendelkezésre álló filmterjesztési jog a Budapest Film által Magyarországon kiaknázhatóvá válik. A társaság szándéka az, hogy továbbra is évi akár 25 filmmel jelenjen meg a mozikban. Ezen felül kiterjedt marketing tevékenységgel, valamint a filmállomány jelentős megnövelésével a VOD-platformot is ki fogja építeni. A filmklik.hu továbbá annak a kelet-európai VOD-platform létrehozásának alapját is képezi, amelyet az A COMPANY a pénzügyi válság előtt meghirdetett.

„Ahhoz, hogy a Budapest Filmet Magyarország legfontosabb független ‚tartalomszolgáltatójává’ alakítsuk, a jelenlegi kiindulási helyzet olyan kedvező, mint még soha”- mondja  Alexander van Dülmen, az A COMPANY Consulting & Licensing AG vezérigazgatója. „A Budapest Film néhány erősebb versenytársa a pénzügyi válság és egyéb okok miatt leállította üzleteit és meghátrált, így a Budapest Film mára tulajdonképpen az egyedüli számottevő filmterjesztő- és forgalmazó társaság maradt mind a magyar filmproducerek, valamint a nemzetközi filmüzlet összes független cége számára. Az A Company beszállásával a Budapest Filmnek lehetősége lesz, hogy egyrészről az A COMPANY csoport lehetséges szinergiájának teljes palettáját kihasználja, másrészről pedig valamennyi magyarországi televíziós műsorszolgáltatóval együttműködést építsen ki.”

Port Ferenc a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Nagyon bízom  benne, hogy az A Company beszállásával nem csak a Budapest Film Kft. filmbeszerzéssel kapcsolatos gondjai oldódnak meg, hanem a radikálisan átalakuló filmterjesztési piacon ismét fejlődésnek indul a társaság. Az A Company-val való szoros együttműködés révén a Budapest Film Zrt. által üzemeltetett Corvin, Művész, Puskin és Toldi mozik filmellátása is egyértelműen javulhat.”

Az A COMPANY egy a kelet-európai piacra szakosodott felhasználási jogokkal kereskedő társaság. Leányvállalatai közé tartozik a berlini székhelyű Eastern European Acquisition Pool és a Time Code Media Elements, valamint a moszkvai székhelyű Gala Media & Film International, amelyeken keresztül bonyolítja filmjogokkal kapcsolatos kereskedelmét Kelet-Európával.