2020. 09. 21. filmhu

Mohai Tamást Los Angelesben díjazták

A Love International Film Festival a legjobb férfi főszereplőnek választotta

Szajki Péter filmje, a Most van most részt vett Los Angelesben a Love International Film Festivalon, ahol a legjobb férfi főszereplő díját Mohai Tamás kapta meg. Sajnos a járvány miatt az alkotók nem vehettek részt a fesztiválon, mert a nyilvános vetítéseket csak jövőre tartják meg, a következő évi fesztivál filmjeivel összevonva.

Mohai Tamást nemrég a Bujtor István Filmfesztiválon is átvehette ugyanezt a díjat az alakításáért, így már a második alkalommal díjazták a Most van most-ban nyújtott alakításáért. A színészt a nagyközönség a Drága örökösök című produkcióból ismerheti, de korábban látható volt őt többek között Sándor Pál Vándorszínészek és Török Ferenc Senki szigete című filmjében is. „Nagyon szeretek Tamással forgatni, mert irtó gyorsan reagál az eseményekre még akkor is, amikor megváltozik a jelenet az eredeti tervekhez képest.” – mondta róla Szajki Péter rendező.

Mohai Tamás partnere a filmben Tompos Kátya, akit szintén jelöltek a fesztiválon a legjobb női főszereplőként. A Most van most legközelebb a ROFL Film Festivalon versenyez Madridban októberben. A film operatőre Domokos Balázs, forgatókönyvírója Szajki-Vörös Adél és Szajki Péter, vágója Erdélyi Flóra. A filmet a ZLS Productions készítette, forgalmazója a Romis Mozi, producerei Kutyik Gábor, Szajki Péter, Romwalter Judit, Gulácsi Loránd, Babó Gábor, Bácskai László, Adam Cobler, Marencsák Kitty, Mészáros Bálint, Neuberger Zoltán, Perecz Sándor, Králik Samu Péter, Szoboszlai Gergely, Szűcs Dóra.


A Love Nemzetközi Filmfesztivál nyilvános vetítéseit és előadásait idén a járvány miatt nem tartották meg élőben, az idei program a 2021-es fesztiválon lesz látható. 

Még több magazin

magazin

A rozsdás kapcsolatok mindig a szeméttelepen végzik

Kritika a Robotálmok című filmről

A régi barátok olyanok, mint az exek: volt köztetek valami, de már nem emlékszel pontosan mi, és nehéz róla beszélni. Az idő torzít, megszépít, de…

tovább

magazin

Van valami közös ezekben az osztrák és magyar diplomafilmekben

FreeSZFE VS Filmakademie Wien

Boldog-e egy színésznő a Berlinale vörös szőnyegén? Mi történik, ha egy muzulmán kamaszlány leveszi a kendőjét? Megváltoznánk, ha más anyagi…

tovább

Lefkovicsék gyászolnak

Breier Ádám első nagyjátékfilmje egyszerre nevetett és ríkat meg, miközben egy sokak számára ismeretlen világba kalauzol el. Ha csak egy kellemes vasárnap délutáni családi dramedy lenne, akkor is szeretnénk, de a Lefkovicsék gyászolnak ennél sokkal többet ad és fontos űrt tölt be a magyar filmek között.

Filmhu podcast #87: Szabó Kimmel Tamás

Filmhu podcast #86: Breier Ádám

Három pasi és a nagy córesz – végre láthatóvá válik a 21. századi magyar zsidó sors

a teljes dosszié

Rendezőnők a magyar filmtörténetben

Nők, akik áttörték az üvegplafont, és rendezőkké tudtak válni a sokáig férfiak uralta magyar filmszakmában. Honnan jöttek ezek az úttörő nők? Hogyan jutottak el az első filmjükig? És hogyan folytatódott a pályájuk? Szederkényi Olga exkluzív portrésorozata a kezdetektől a rendszerváltásig új megvilágításba helyezve vizsgálja a magyar filmtörténetet.

Dr. Balázs Mária, aki öt percig gondolkodhatott, hogy lesz-e ő az első magyar filmrendezőnő

Filmhu podcast #88: Szederkényi Olga és a magyar filmrendezőnők

Riedl Klára, a filmrendezőnő, aki “magyar népi filmmel” futott be 1939-ben

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 
-Mondj egy mesét!
- Bazdmeg!
- Ez az egyik kedvenc mesém.

48 óra

Oszd meg! Az összes idézet