2020. 09. 21. filmhu

Mohai Tamást Los Angelesben díjazták

A Love International Film Festival a legjobb férfi főszereplőnek választotta

Szajki Péter filmje, a Most van most részt vett Los Angelesben a Love International Film Festivalon, ahol a legjobb férfi főszereplő díját Mohai Tamás kapta meg. Sajnos a járvány miatt az alkotók nem vehettek részt a fesztiválon, mert a nyilvános vetítéseket csak jövőre tartják meg, a következő évi fesztivál filmjeivel összevonva.

Mohai Tamást nemrég a Bujtor István Filmfesztiválon is átvehette ugyanezt a díjat az alakításáért, így már a második alkalommal díjazták a Most van most-ban nyújtott alakításáért. A színészt a nagyközönség a Drága örökösök című produkcióból ismerheti, de korábban látható volt őt többek között Sándor Pál Vándorszínészek és Török Ferenc Senki szigete című filmjében is. „Nagyon szeretek Tamással forgatni, mert irtó gyorsan reagál az eseményekre még akkor is, amikor megváltozik a jelenet az eredeti tervekhez képest.” – mondta róla Szajki Péter rendező.

Mohai Tamás partnere a filmben Tompos Kátya, akit szintén jelöltek a fesztiválon a legjobb női főszereplőként. A Most van most legközelebb a ROFL Film Festivalon versenyez Madridban októberben. A film operatőre Domokos Balázs, forgatókönyvírója Szajki-Vörös Adél és Szajki Péter, vágója Erdélyi Flóra. A filmet a ZLS Productions készítette, forgalmazója a Romis Mozi, producerei Kutyik Gábor, Szajki Péter, Romwalter Judit, Gulácsi Loránd, Babó Gábor, Bácskai László, Adam Cobler, Marencsák Kitty, Mészáros Bálint, Neuberger Zoltán, Perecz Sándor, Králik Samu Péter, Szoboszlai Gergely, Szűcs Dóra.


A Love Nemzetközi Filmfesztivál nyilvános vetítéseit és előadásait idén a járvány miatt nem tartották meg élőben, az idei program a 2021-es fesztiválon lesz látható. 

Még több magazin

magazin

Herendi Gábor: Szinte beledöglöttem ebbe a döntésbe

Interjú a Toxikoma rendezőjével

Ha nem jön a járvány, most arról beszélgethetnénk, Molnár Áron milyen volt Szabó Győző szerepében, és hogy mit tud a Toxikoma a Trainspottinghoz…

tovább

magazin

Viggo Mortensen a járvány ellenére kocsival kíséri új filmjét

Beszámolónk a a 47. Genti Filmfesztiválról

Bár a járványhelyzet közel sem mondható rózsásnak Belgiumban, a genti filmfesztivál szervezői kitartottak az eredeti terveik mellett, és a fizikai…

tovább

Varsó 2020

A 36. varsói filmfesztivált fokozott óvatossággal, de élőben rendezik meg október 8-16. között, a programban több magyar alkotó munkája, három nagyjátékfilm és két rövidfilm is felsorakozik. A fesztiválon a Filmhu tudósítója személyesen is részt vesz, beszámolóiban nem csak a filmekről, hanem arról is mesél, hogy milyen élmény a világjárvány közepén részt venni egy ilyen nagy filmes eseményen.

Varsó 2020: Három magyar titokra is fény derült

Varsó 2020: Aubrey Plaza még a járványt is elviselhetővé teszi

Holtai Gábor és Veres Attila: Szeretnénk veszélyes filmeket csinálni

a teljes dosszié

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Horvát Lili második nagyjátékfilmjével meghívást kapott a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. A Stork Natasa főszereplésével készült thrillerben a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében.

Olyan szépen sétálnak benne, már attól szerelmesek akarunk lenni

Nagy sikerrel mutatkozott be Horvát Lili új filmje Velencében

Várjuk nagyon, hogy kiderüljön, Stork Natasa kiszínezi-e a valóságot

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 
Apu ökölbe szorított keze vagyok.

Jack / Harcosok klubja

Oszd meg! Az összes idézet

Kiemelt támogatónk