Carlos Reygadas a kortárs mexikói film egyik legizgalmasabb rendezője, akinek Our Time, azaz a Mi időnk című filmje a tavalyi velencei filmfesztivál versenyében szerepelt. Történetében Esther és Juan egy hatalmas mexikói farmon élnek, és bikákat tenyésztenek. A nő vezeti a farmot, míg Juan, aki világhírű költő, az állatok nevelésén és kiválasztásán dolgozik. Miután Esther viszonyba kezd Phillel, az amerikai lovásszal, kapcsolata férjével válságba kerül. Juant, bár a nyitott kapcsolat híve, mardosni kezdi a féltékenység, és kénytelen szembenézni a saját és felesége valódi vágyaival.


A rendezőt korábbi filmjei – a Japón, a Battle in Heaven, Cannesban a Zsűri díjával jutalmazott Silent Light és ugyanitt a legjobb rendező díját elnyerő Post tenebras lux-nak köszönhetően a kortárs filmművészet egyik legeredetibb alkotójaként tartják számon.

„A Mi időnk a szerelem egészéről szól. És ebbe a gyakorlati szempontok is beletartoznak: a kapcsolat, a kommunikáció, a hétköznapi dolgok, minden, ami egy pár világát körbeveheti. Ezek mind hozzátartoznak a szerelemhez. Az emberek összekeverik a szerelmet a szerelembe eséssel. Az előbbi egy hosszú folyamat, az utóbbi a semmiből csap le rád.„ - mondta a rendező. A film emlékezetesen gyönyörű képsorainak Diego Garcia az operatőre, aki korábban többek közt Gabriel Mascaro Neon Bullját és Apichatpong Weerasethakul Cemetery of Splendourját is fényképezte.

A Mi időnket egyetlen alkalommal, április 8-án 20:00-kor lehet itthon a nagyvásznon látni, spanyol nyelven, magyar felirattal vetítik, a mozijegy mellé meglepetés kiadvány is jár. A jegy ára 2500 Ft, a film 173 perces.

Forrás: Cinema Niche