A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment – Pannonia Movie által üzemeltetett budapesti Cinema MOM a Klassz program keretében hirdeti meg a pályázatot, a beérkezett műalkotásoknak Szabó István Oscar-díjas filmjéhez kell kapcsolódnia. A legjobban sikerült pályamunkákat a mozi területén fogják két hónapig kiállítani.

A pályázati leírás szerint az alkotás bármilyen képzművészeti technikával készülhet, az alábbi méretek szerint: 

  • 2D – plakát / grafika / festmény / fotó / vegyes technikával készült 2D kép: max. B1
  • Animáció – mozgó GIF: max. 30 Mb, legfeljebb 10 másodperces
  • 3D – szobor / jelmezterv / díszletterv: max. 1*1*1 m3

Ha a művész technikája nem szerepel a felsoroltak között, akkor az oktatas@nfi.hu e-mail címen lehet érdeklődni. A pályamunkák beérkezési határideje: 2022. február 6.

A pályamunka mellé kell csatolni egy 300 karakternél nem hosszabb leírást, amelyben szerepel, hogy a művész miért az adott műfajt választotta. Egy pályázó legfeljebb három munkával jelentkezhet, az alkotásoknak a pályázók saját szellemi tevékenységének eredményeképpen létrejövő egyéni, eredeti műveknek kell lenniük. További részletek a jelentezésről a Filmarchívum oldalán olvashatóak. A legjobb munkákat beküldő pályázók a Filmarchívum és a Pannonia Entertainment ajándékcsomagját is megkapják, a díjátadó és a kiállításmegnyitó a 2022. márciusában lesz.

Forrás: NFI - Filmarchívum