A délutáni és hétvégi időpontokban szervezett 2020 májusáig tartó képzés célja, hogy a résztvevők a jelentkezéskor benyújtott treatmentből műfaji forgatókönyvet fejlesszenek tapasztalt írók, dramaturgok és fejlesztők irányításával. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tíz résztvevőn túl, a jelentkezők közül további 19 író részt vehet az elméleti órákon.

A gyakorlatközpontú kurzus oktatói tapasztalt forgatókönyvírók és forgatókönyvfejlesztők lesznek, köztük Angyalosy Eszter, Benkő Orsolya, Bodzsár Márk, Búss Gábor Olivér, Divinyi Réka, Goda Krisztina, Hegedűs Bálint, Jakab Juli, Köbli Norbert, Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Maruszki Balázs, Nagy V. Gergely, Orosz Dénes, Szabó Iván, Tasnádi István, Török Zita és Zabezsinszkij Éva.

A képzésre kifejezetten műfaji témájú treatmenttel (fantasy, thriller, romantikus vígjáték, vígjáték, horror, musical, családi/ifjúsági film, történelmi film stb.) és motivációs levéllel lehetett jelentkezni, a résztvevőket szakmai zsűri választotta ki. A Filmalap elsőízben meghirdetett műfaji filmes forgatókönyvíró képzésének célja a filmírók továbbképzése és a hazai filmgyártás műfaji sokszínűségének elősegítése. Bővebben itt olvashatsz a képzésről.

forrás: Filmalap
borítókép: Anger Zsolt és Száraz Dénes a Hurok című filmben