Variety tudta meg az HBO anyavállalata, a Warner Bros. Discovery egyik szóvivőjétől, hogy az HBO Max nem készít több saját gyártású tartalmat a skandináv piacot összefogó HBO Nordics, sem pedig a többek között a Magyarországon is jelen lévő HBO Central Europe. Szintén leállnak a műsorok fejlesztésével Hollandiában és Törökországban is. Kivételt egyedül a spanyol és a francia nyelvterület képez, ahol a jövőben is folytatódik az eredeti tartalmak előállítása, valamint bizonyos, már zöld utat kapott műsorok is elkészülhetnek. A hírt a cég hétfő reggel közölte az HBO Max európai munkatársaival. 

"Miközben továbbra is azon dolgozunk, hogy az HBO Max-ot és a Discovery+-t egyetlen globális streaming szolgáltatásként egyesítsük, amely felöleli a Warner Bros. Discovery tartalom széles skáláját, felülvizsgáljuk a meglévő szolgáltatásokra vonatkozó tartalmi kínálatunkat. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy bizonyos mennyiségű eredeti műsort is eltávolítunk az HBO Max-ról, valamint megszüntetjük az HBO Max tartalomgyártását az északi országokban és Közép-Európában" – nyilatkozta az amerikai lapnak a cég szóvivője, hozzátéve, hogy a lineáris HBO csatornák számára továbbra is megrendelnek helyi tartalmakat.

Amint arról mi is beszámoltunk, a múlt héten minden előzetes figyelmeztetés nélkül tünt el az HBO Max nemzetközi kínálatából több regionális tartalom, köztük az idén nagy sikerrel bemutatott A besúgó című magyar sorozat, valamint a szintén népszerű Aranyélet mindhárom évada, de a még Martin Scorsese nevével fémjelzett, amerikai gyártású Bakelit is áldozatául esett a váratlan tisztogatásnak.

A Warner Brothers és a Discovery idén tavasszal véglegesítette vállalati összeolvadását, a különböző tartalmak eltüntetése részét képzi egy ebből adódó, 3 milliárd dolláros költségkimélési tervezetnek. 

Forrás: Variety / Címlapkép: A besúgó