Antall József életútjának történelmi hátterét az 1956-os jelenetekben a szovjet elnyomás fojtogató légköre és a forradalom eseményei szolgáltatják, az 1990-es jelenetekben pedig a taxisblokád által kiváltott, az utcákon és a tárgyalóasztaloknál zajló káosz.

Az operációjából lábadozó miniszterelnök megfontolt, de a demokráciáért végletekig küzdő személyiségét a kórtermében zajló válságkezelés és politikai összecsapások kereszttüzében látjuk kirajzolódni. Visszaemlékezésein keresztül pedig megismerjük Antall fiatalkorát, ötvenes évekbeli tanári működését, és az 1956-os forradalomban vállalt szerepét is.

A 95. Oscar-verseny legjobb nemzetközi film kategóriájába nevezett Blokád rendezője, Tősér Ádám így nyilatkozott a filmről: „Ezt a forgatókönyvet tényleg az élet írta. Sokaknak teljesen hihetetlen, hogy Antall József életében mennyi izgalom és fordulat volt. Az ő élettörténetét a történelem formálta, de a filmünk nem egy történelemóra, hanem egy valódi, izgalmas moziélmény.

A Seress Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila, Gáspár Tibor és Végh Zsolt főszereplésével készült Blokád producere Lajos Tamás, kreatív producere és forgatókönyvírója az Apró meséket, a Félvilágot és A játszmát is jegyző Köbli Norbert volt, rendezője Tősér Ádám. A film képi világáért A játszma és a Post Mortem operatőre, Nagy András felelt, vágója Makk Lili, míg a díszletek Pataki Tamás, a jelmezek pedig Kemenesi Tünde munkáját dicsérik.

A Blokád 2022. október 20-tól látható a magyar mozikban az InterCom forgalmazásában.