1949, Közép-Európa. Apa és kisfia menekülnek az erdőben, a vasfüggönyön át, Nyugatra. A határ túloldalán ideiglenes amerikai katonai bázis, ahol eligazítás és egy új élet vár rájuk.” A Van egy határ (Operation Stone) az alábbiakban megtekinthető:

Van egy határ (Operation Stone) from Barnabás Tóth on Vimeo.

A fiával együtt disszidálni próbáló apa szerepében Hajdu Szabolcs filmrendezőt láthatjuk, a közös munkáról Tóth Barnabás lapunknak adott tavalyi interjújában mesélt: ,,Elsőre az embert vettem meg, arról csak az Ernelláék után győződtem meg, hogy milyen jó színész. (…) Kicsit tartottam tőle az elején, pláne mert teljesen mások a filmjeink, de egyértelmű volt, hogy neki kell eljátszania a Magyarországról menekülő, bátor, határozott apát."

Tóth Barnabás egy nagyjáték-, és számos rövidfilm rendezője, emellett gyermekkora óta színészkedik is – feltűnt az Eldorádóban, A legényanyában és a Gyerekgyilkosságok egyik főszerepében is. Első nagyjátékfilm rendezése a Rózsaszín sajt (2009), de legtöbben gazdag rövidfilmes munkásságáról ismerik – olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a (terep)Szemle (2004), Egy szavazat (2006), az utóbbi évek egyik legnézettebb és legnépszerűbb rövidfilmje, az Újratervezés (2012). Szereplőként nemrég Roger Deutsch Fiú a vonaton (2017) című thrillerének egyik főszereplőjeként láthattuk a vásznon.