Kapcsolódó anyagok

A Star Wars III. rész – A sith-ek bosszúja, George Lucas immár hatrészes filmsorozatának befejező része május 19-én, csütörtökön került a világ mozijaiba. A nagy érdkelődésre való tekintettel nálunk is már nulla óra egy perckor elkezdődtek az első előadások.

Habár a kritikusok és a rajongók véleménye is megoszlik a filmről, hazánkban csak a csütörtöki vetítésekre 57.000 jegy kelt el, a hétvégén pedig összesen 244.000 néző váltott rá jegyet. Magyarországon 40 szikronizált, 2 feliratos és egy digitális feliratos kópiát vetítenek a mozik.

A sith-ek bosszúja természetesen nem csak idehaza döntött rekordot; az egész világot meghódította. Az Egyesült Államokban már bemutatója első napján, csütörtökön ötven millió dollár bevételt hozott: ez a világon még egyetlen filmnek sem sikerült. Csupán az éjféli vetítéseken 16.5 millió dollárt gyűjtött, és ez az összeg péntektől vasárnapig 158.5 millió dollárra nőtt – ehhez persze az USA-ban 3661 moziban, összesen több mint 9000 teremben kellett bemutatni a filmet.