Az előző években egyetlen napon vetítették a magyar filmeket, most azonban a járvány miatt megváltozott a fesztivál lebonyolítása és több kisebb helyszínen, kevesebb nézővel zajlanak a vetítések, így a magyar filmeket több napra osztották el.

A fesztiválon látható lesz Szász Attila Apró mesék című történelmi thrillerét, Hartung Attila FOMO című filmjét, Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című vígjátékát, Bagota Béla Valan című alkotását és Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét is.

Visky Ábel: Mesék a zárkából

Az utóbbi évek legsikeresebb magyar produkcióiból összeállított válogatás két dokumentumfilmmel egészül ki. Visky Ábel, a 2013-as helyi versenyprogram nyertese a Mesék a zárkából című kreatív dokumentumfilmet mutatja be a fesztiválon és Szabó Réka A létezés eufóriája című gyönyörű dokumentumfilmje is látható lesz. Kocsis Ágnes két éve zsűritag volt a fesztiválon, most az Éden című felkavaró drámáját lehet megnézni romániai premierként a TIFF-en.

A magyar napok műsorát az idén is a bukaresti Balassi Intézet és a Filmtett Egyesület állította össze. A 2002-ben alapított, és azóta Kelet-Közép-Európa legnagyobb fesztiváljává vált TIFF-et az idén rendkívüli körülmények között szervezik meg kizárólag szabadtéri vetítésekkel július 31. és augusztus 9. között Kolozsváron és környékén.

Forrás: MTI